Németh Szilárd migránsozni akart, de teljes képzavarba került

Németh Szilárd migránsozni akart, de teljes képzavarba került

Olyan polgármesterekre, olyan képviselőkre van szükség, akik megvédik a településüket, és ezért akarnak és képesek együttműködni a Magyar Honvédséggel - mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Magyarország, a magyar emberek biztonságának legfőbb záloga a Magyar Honvédség - emelte ki Németh Szilárd, aki ezzel együtt fontosnak nevezte, hogy olyan polgármesterek legyenek a települések élén, akik komolyan gondolják, hogy megőrizzék annak biztonságát.

Németh a legnagyobb katonavárosnak nevezte Budapestet, és azt mondta, Tarlós István főpolgármester és a Magyar Honvédség kapcsolata kiváló. Az államtitkár közölte, Tarlós István személye garancia a biztonságra, hiszen azt sem kockáztatja meg, hogy "bevándorlóvárossá, bevándorló-fővárossá" tegye Budapestet.

Ha Ön sem érti, hogy a gyakorlatban mi a kapcsolat egy önkormányzat és egy hadsereg között, valószínűleg nincs egyedül.

A fideszes politikus szavai ugyanakkor teljes képzavarról is árulkodnak, hiszen az, hogy hány bevándorló jöhet Magyarországra, csakis a kormányon múlik; az államhatárok védelméről szóló döntésekhez sem az önkormányzatoknak, sem a parancsokat követő honvédségnek nincs köze.