Borkai elveszítheti párttagságát, de maradhat polgármester

Borkai elveszítheti párttagságát, de maradhat polgármester

Ahogy korábban a Magyar Nemzet írt róla, hamarosan elveszítheti párttagságát a szexbotrányba került Borkai Zsolt. A vasárnap ismét megválasztott győri polgármester várhatóan megtarthatja városvezetői pozícióját a kormányszóvivő, Hollik István szerint. 

Hétfőn este Hollik István a Hír Tv-ben arról beszélt, hogy Borkai személyével kapcsolatos döntés kizárólag a pártbeli státuszát érinti. Orbán Viktor miniszterelnök a választás napján azt ígérete, hogy vasárnap elmondják a győriek a véleményüket Borkai Zsoltról, aztán pedig ő. Mivel éppen Azerbajdzsánban tartózkodik, megkérte a választmány elnökét, Kövér Lászlót, Kubatov Gábor és Kósa Lajos alelnököket, hogy üljenek le Borkaival.

Ez a találkozó ma megtörtént és a találkozó eredményéről Borkai Zsolt holnap sajtótájékoztató keretében be fog számolni 

- tette hozzá a kormányszóvivő. 

Hollik István hozzátette, hogy 

demokráciában élünk, azt nem lehet mondani, hogy a győriek nem voltak minden ismeret birtokában, így tehát nem tehetünk mást, mint a győri választópolgárok véleményét tiszteletben tartjuk. De nyilvánvalóan azért, hogy a Fidesz-KDNP morális integritása megmaradjon, ezért ahogy azt a pártelnök úr, miniszterelnök úr ígérte is, lépni kellett.

Várhatóan ezek után Borkai Zsolt elveszíti párttagságát, azonban a polgármesteri pozícióját megtarthatja.