Nyomozást rendeltek el az életveszélyesen átadott érdi játszótér ügyében

Nyomozást rendeltek el az életveszélyesen átadott érdi játszótér ügyében

Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselő feljelentése nyomán aktív munkába kezdett a rendőrség, és nyomozást rendelt el a hírhedt, választási kampányban félkészen átadott érdi játszótér ügyében.

Ma kaptam meg az értesítést, miszerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a BTK 165. § (1) bekezdésébe ütköző, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt elrendelte a nyomozást

- közölte a politikus.

Emlékeztet, hogy szeptember végén, a választások előtt két héttel Érd azóta leváltott fideszes polgármestere, T. Mészáros András úgy adta át a város új játszóterét, hogy az még nem készült el teljesen, több helyen vascsövek, gödrök, szabadon hagyott kábelek és el nem zárt építési törmelékek tették veszélyessé a használatát.

Az önkormányzat értelmezése szerint valójában nem "átadták", csupán "felavatták" a területet, ahol néhány napos "próbaüzemet" tartottak.

Bencsik azt írta, a feljelentésében rámutatott: a játszótérnek használatba vétel előtt, próbaüzem esetén is meg kellett volna felelnie a vonatkozó minisztériumi rendeletnek, amely szigorú követelményeket ír elő a gyermekek biztonságának és testi épségének megőrzése céljából.

Ez alól a felelősség alól nem bújhat ki sem az engedélyeztető, sem az üzemeltető, sem a volt polgármester, aki arra biztatta az érdi családokat, hogy bátran vegyék azt birtokba

- fogalmazott a képviselő Facebook-posztjában.