A törökök elleni győzelemmel kezdte az Európa-bajnokságot magyar férfiválogatott

A törökök elleni győzelemmel kezdte az Európa-bajnokságot magyar férfiválogatott

A magyar válogatott amolyan bemelegítő összecsapással kezdte a viadalt. A jóval gyengébb játékerejű török csapattal Európa-bajnokságon eddig háromszor találkozott a magyar együttes, és háromszor nyert simán, összesen 64 gólt szerezve.

Ezzel együtt a szép számú közönség kisebb csodát láthatott, a törökök ugyanis három és fél perc játék után 2-1-re vezettek. Sőt, két góllal is elléptek, a nézők pedig egy pillanatra ki is fütyülték a csapatot. A csorbát gyorsan kiköszörülte a házigazda, előbb Zalánki Gergő talált be, majd Manhercz Krisztián duplázott. A törökök viszont a negyed vége előtt emberelőnyből egyenlítettek (4-4).

Úgy tűnt, a rivális erejéből mindössze ennyire futotta, a második játékrészben ugyanis eredménytelen támadásaik után általában már emberhátrányban kellett védekezniük, mert valaki szinte mindig elől ragadt közülük. Ezt kihasználva 4-0-ra nyerték a negyedet a magyarok (8-4).

A nagyszünet után a török csapat gyors emberelőnyös góllal kezdett, de a túloldalon a Hárai Balázs által kiharcolt kiállításokat előbb Angyal Dániel, majd Erdélyi Balázs váltotta gólra. A játékrész végén pedig Varga Dénes is megvillant egy bombával (11-5).

A zárónegyedben a törökök már nem jelentettek veszélyt a kapura, Manherczék pedig sorra lőtték a gólokat, így a vége 19-5 lett.