Orbán felélte 1,4 milliónyi megtakarítását

Orbán felélte 1,4 milliónyi megtakarítását

Nyilvánosak a 2019 év végére vonatkozó képviselői vagyonnyilatkozatok, mi pedig ismét megnéztük a legérdekesebbeket.

Nyilvánosak a 2019. év végére vonatkozó képviselői vagyonnyilatkozatok, mi pedig ismét megnéztük a legérdekesebbeket.

  • Orbán Viktor csaknem 1,4 milliós megtakarításának nyoma veszett.
  • Rogán Antalnál a válás mellett jelentős vagyonátrendeződés látható.
  • L. Simon Lászlónál jönnek-mennek az ingatlanok.
  • Lázár János BMW-jét Mini Cooper Cabrióra cserélte.
  • Kubatov Gábor vett egy oldtimer Mercedest.
  • Simonka György egy huncut fillérrel sem gazdagodott, de nem is szegényedett.
  • Gyurcsány Ferenc 225 millióért foglalózott le/előlegezett meg egy lakást.
  • Ungár Péter tízmilliókat veszített.

Orbán Viktor

Tavaly még 3,5 millióra rúgó jelzáloghitele 2,2 millióra csökkent. Új ingatlan, új autó nem szerepel a vagyonnyilatkozatban, a miniszterelnöknek továbbra is egy XII. kerületi és egy felcsúti ingatlan van a nevén. Fontos változás azonban, hogy míg megtakarításai tavalyelőtt még 945 ezer, tavaly pedig 1395 ezer forintot tettek ki, ennek 2019 végén már nyomat sem látni. Vajon a meccsre repülés emésztette fel a kormányfő megtakarításait?

Podgoricában meccs volt tegnap, Orbán és a Mészároshoz köthető luxusrepülő sem maradt otthon

"Harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni." - talán még emlékeznek Orbán Viktor fenti szavaira, amikor így válaszolt a Parlamentben Szilágyi György jobbikos politikus hozzá intézett kérdésére, miszerint nem tartja-e aggályosnak, hogy miniszterelnök létére luxusutakat fogad el Garancsi Istvántól, aki eközben tömegével nyeri el a közbeszerzéseket.

Rogán Antal

A válófélben levő propagandaminiszter vagyonnyilatkozatából kikerült egy 195 négyzetméteres budapesti lakás, egy 40 négyzetméteres teremgarázs, valamint egy 875 négyzetméteres balatonlellei lakóház és udvar, utóbbinak 1/2-ed részben volt tulajdonosa. Nem látni nyomát annak a két festménynek sem melyek a tavalyi bevallásában még szerepeltek.

Ugyanakkor

megtakarításai a tavalyi 39 millióról 809 millióra ugrottak.

Továbbra is fennáll magánszemélyekkel szembeni 18,2 milliós tartozása. Híres-neves találmányának hasznosításából, melyről portálunk írt először, 2018-ban még csak 42,6 millió, 2019-ben viszont már 197 millió forint jövedelme származott. Rogán Antal vagyonnyilatkozata szerint már egyedül él, sem volt (?) felesége, sem gyermekei nem szerepelnek vele közös háztartásban.

Kövér László

A házelnök életbiztosításba fektetett megtakarításai 1,5 millióról 5,3 millióra emelkedtek, míg bankszámláján a 2018-as 3,5 millió forint után 2019 végén 4 millió forint pihent. 10 millió forintos hitele továbbra is megvan, ahogy szigetszentmiklósi családi háza és Skoda Superb autója is.

L. Simon László

A szőlészettel foglalkozó fideszes kultúrpolitikus vagyonnyilatkozatában tavaly nem szerepelt, de idén felbukkan 4 darab, 2011-ben ajándékozás révén szerzett gárdonyi szőlő, illetve gyümölcsös, ezek összesen majdnem 27 hektárnyi birtokot tesznek ki. Megnéztük, ezek csak a 2018 december 31-én hatályos nyilatkozatból tűntek el ideiglenesen, a képviselő 2018. májusi vagyonbevallásában szerepelnek! Ugyanez a fura helyzet a politikus Opel Zafirájával, mely 2018 májusában megvolt, decemberre eltűnt, most ismét szerepel.

(Ennyit a nyilatkozatok megbízhatóságáról…)

Viszont 2019-ben vett 0,2824 hektárnyi szőlőt, a többi ingatlanhoz hasonlóan Gárdonyban.

1997-es gyártámnyú Yamaha XVS 650-es motorkerékpárja továbbra is látható, ennek értéke a Használtautó honlapja szerint 800 ezer forint körül lehet.

Megtakarításai 6,7 milliót tesznek ki, emellett készpénzben 3,1 milliója, bankszámlán 600 ezre van, „más szerződés alapján” pedig 13,9 milliós követelést vallott be.

Hitelei a 2018-as 227 millió után tavaly 277 millióra rúgtak.

A Zsolnay porcelángyárban levő részvényeit matematikai normálalakban adta meg, eszerint a legendás intézményben 1,21010423 * 10-7 százaléknyi részesedése van. (Magyarul: kevés.)

Lázár János

A volt kancelláriaminiszter nevén a 2018-as 27 után 2019 végén 34 ingatlan szerepelt. Új szerzeménye 4 darab szántó Hódmezővásárhelyen 13, illetve 1 szőlő Mádon 2 hektár területen. Vásárolt továbbá egy szegedi 55 négyzetméteres társasházi lakást 17 négyzetméter garázzsal, ezeknek felerészben tulajdonosa.

2018-ban vásárolt 2013-as gyártmányú BMW-jét viszont lecserélte egy Mini Cooper Cabrióra. Megszabadult 5 millió forintnyi kötvényétől és 6 millió forintnyi törzsrészvényétől, ezzel párhuzamosan 6 millió forintnyi készpénzállománya 10 millióra emelkedett, és bankszámlája egyenlege is 6 millióról 48 millióra ugrott.

2018-ban még 2 százaléknyi részesedése volt a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-ben, ez mára eltűnt a vagyonnyilatkozatból.

Bajkai István

Az Orbán család ügyvédjeként is ismert képviselő 11 milliós készpénzállománya 14 millióra duzzadt, míg bankszámláján 45 millió helyett már 67 millió forint pihen. „Más szerződése alapján” 2018 végén még 108,5 millió forintot követelhetett, ami 2019 végére csaknem 114 millióra nőtt. Viszont míg tavalyelőtt 161 milliót kapott ügyvédi irodájától, tavalyra ez az összeg kevesebb mint 78 millióra apadt.

Dömötör Csaba

Az államtitkár 2018-hoz képest 31 millió forintnyi állampapírral gazdagodott, bankszámláján pedig 9,7 millió helyett immár 11,5 millió pihen. Tavaly még 17,5 millió forint egyéb követelést szerepeltetett a nyilatkozatban, ez mára eltűnt. Megjelent viszont egy 10 millió forintos hiteltartozás.

Farkas Flórián

A botrányokkal tarkított múltú fideszes továbbra is egy 339 négyzetméteres telken fekvő 182 négyzetméteres szolnoki házat birtokol, autója, illetve egyéb vagyontárgya továbbra sincs. Bankjának tavalyelőtt még csaknem 1,5 millió forinttal tartozott, ez tavaly év végére 650 ezerre esett, ahogy magánszemélyekkel szembeni tartozásai is szépen csökkennek: 5,5 helyett már csak 2,5 millióval „lóg”.

Kósa Lajos

A csengeri örökösnő legendás 1300 milliárdját hiába is keressük az egykori miniszter bevallásában. Jelentős mozgásokat nem is találunk. Bankszámláján forintban és devizában 2,3 millió forint helyett 3,5 millió szerepel, ezzel párhuzamosan bankjával szembeni 8 milliós tartozása 7 millióra, magánszeméllyel szembeni fennálló tartozása pedig 13-ról 11 millióra apadt.

Kubatov Gábor

A Fidesz pártigazgatója szenvedélyes gyűjtője a veterán autóknak eddigi négy Opel Kadett veteránja helyett már csak három szerepel a vagyonnyilatkozatban, viszont májusban vett egy Mercedes SL oldtimert. Emellett eggyel kevesebb családi életbiztosítás szerepel a bevallásban, 6,8 milliónyi készpénzállománya viszont 10,5 millióra duzzadt.

Továbbra is a Fradi elnöke és a focicsapatot üzemeltető zrt. igazgatósági tagja.

Simonka György

A korrupciós bűncselekményekkel vádolt fideszes gyakorlatilag forint-fillérre ugyanolyan vagyonnyilatkozatot adott le, mint egy évvel ezelőtt. A különbség, hogy míg cégei tavalyelőtt 450 ezer forint támogatást kaptak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól, ez az összeg 2019-re 163 ezerre esett.

Boldog István

Simonkához hasonlóan őt is korrupciós bűncselekménnyel hozták összefüggésbe. Ingatlanjaiban változás nem történt, 2010-ben vásárolt Ford Mondeója viszont már nem szerepel a tavaly év végi vagyonnyilatkozatában. Egy 3 millió forintos életbiztosítása van, illetve tavalyelőtt 1 millióra rúgó hitele 2019 végre 1,3 millióra duzzadt.

Kocsis Máté

A Fidesz frakcióvezetője továbbra is egy éve vásárolt ingatlanját szerepelteti vagyonnyilatkozatában, gépjárműve nincs. Tavalyelőtt még 8 milliónyi készpénze volt, ez decemberre 11,5 millióra duzzadt, 28 milliós családon belüli kölcsöne pedig továbbra is fennáll.

Semjén Zsolt

Az Orbán-kormány „fővadásza” készpénzállományát gyarapította: 2018 decemberéhez képest 1 millióval több bankjegyet varrt a párnacihába, így már 5 millió pihen odahaza „kápéban”. Ingatlanjaiban, egyéb vagyonelemeiben változás nincs.

Harrach Péter

A KDNP-s frakcióvezető megszabadult budakeszi 300 négyszögöles zártkertjétől, amin egy 12 négyzetméteres kerti ház állt. 76 négyzetméteres zuglói társasházi lakása, illetve tahitótfalui 923 négyzetméteres telken fekvő 83 négyzetméteres családi háza továbbra is megvan. 2018 végén még más vagyona nem volt („akinek semmije nincs, az annyit is ér…”), most azonban boldog tulajdonosa lett 3 millió forintnyi kincstárjegynek.

Gyurcsány Ferenc

Az el nem számoltatott korábbi miniszterelnök továbbra is egy pápai 50 négyzetméteres p társasházi lakás, illetve egy kötcsei 3295 négyzetméteres telken fekvő 267 négyzetméteres lakóház boldog tulajdonosának mondhatja magát. Autója vagy más gépjárműve továbbra sincs, értékpapírjainak értéke az árfolyam-növekedésnek köszönhetően 660 millióról csaknem 735 millióra ugrott. Bankszámláján a 2018 végi 2,2 millió után most majdnem 3,8 millió található, illetve

225 millió forint értékben adott lakásvásárlásra foglalót/előleget.

58 millió forintnyi bankhitele 56,5 millióra csökkent, viszont tavaly decemberre szerepeltet egy

150 milliós értékpapír-fedezetű hitelt is.

Az Altusból tavalyelőtt még 298, tavaly viszont már „csak” 238 millió forint jövedelmet vett ki.

Tóth Bertalan

A szocialista frakcióvezető tavalyelőtt még szerepeltetett egy pécsi 59 négyzetméteres társasházi lakást a nyilatkozatában, ez mára eltűnt, ahogy orfűi hétvégi házának sincs írásos nyoma. Szert tett egy Volkswagen Sharanra, ezt tavaly november óra bérli. 4 millió forintnyi készpénze és 650 ezer forintnyi bankszámla-követelését felélte, tavalyelőtti 12 milliós egyéb követeléséből mára csak 5 millió maradt. Ezzel párhuzamosan félmilliós bankhitele 400 ezerre csökkent.

A kiegészítő megjegyzésekből kiderül, nála is folyamatban van egy ingatlanvásárlás: egy 154 négyzetméteres pécsi lakásnak lesz felerészben tulajdonosa.

Jakab Péter

A Jobbik frissen megválasztott elnöke egy 2017-ben vásárolt miskolci, 107 négyzetméteres lakásban tulajdonos 1/2 arányban. Gépjárműve, készpénze, megtakarítása nincs, hitele a tavalyelőtti 11,7 millióról 10,1 millióra apadt.

Keresztes László Lóránt

Az LMP frakcióvezetője tavaly augusztusban tett szert egy 53 négyzetméteres pécsi lakásra, ebben 1/2-ed részben tulajdonos. Egy Ford Mondeoja és egy Nissan Quashqaia van, előbbit 2015-ben, utóbbit 2018-ban vette. A lakásvásárlás meg is látszik a bankszámlán: míg tavalyelőtt még csaknem 18 millió forint volt a számláján, tavaly év végén már csak 1,2 millió.

Szabó Tímea

A Párbeszéd frakcióvezetője – ahogy tavalyelőtt, úgy tavaly is – két III. kerületi ingatlannal, illetve egy 2016-ban vásárolt Citroen C4-gyel rendelkezett. Bankjának 8,9 millió helyett már csak 8,3 millióval tartozik, illetve továbbra is szerepel vagyonnyilatkozatában egy magánszeméllyel szemben fennálló 4 milliós tartozás.

Ingatlan bérbeadásáért továbbra is havi 180 ezer forintot kap.

Ungár Péter

Schmidt Mária fia gazdag édesapja halála után örökölt jelentős vagyont. Az LMP-s képviselő tavalyelőtt még csaknem 91 millió forintot vallott számláján (forintban és devizában), tavaly év végén azonban ez már csak 14 millióra rúgott. 106 milliós egyéb pénzkövetelései is 50 millióra apadtak.