Már Olaszországban is halálos áldozatot szedett a koronavírus

Már Olaszországban is halálos áldozatot szedett a koronavírus

Olaszországban is van már halálos áldozata az új koronavírusnak - jelentette péntek éjjel az ANSA olasz hírügynökség.

A 78 éves páciens az északi Padova városban hunyt el a fertőzés következtében. A hírből nem derül ki, hogy hol támadta meg a betegség. Az egészségügyi hatóságok korábban pénteken 15 fertőzéses esetet jelentettek be Lombardiában és kettőt a szomszédos Venetóban.

Mindeközben Kínában az egy napon belül jelentett gyógyultak száma immár negyedik egymást követő napon haladta meg az új fertőzöttekét. És úgy tűnik, hogy az újfajta vírus a gyerekekre kevésbé veszélyes, esetükben enyhébb tünetek jelentkeznek és a betegség lefolyása is gyorsabb. 

A börtönökben viszont gondot okoz a vírus terjedésének megfékezése. A Global Times nevű kínai pártlap szerint pénteken csaknem tucatnyi vezetőt távolítottak el Hupej, valamint a kelet-kínai Santung és Csöcsiang tartományokban található börtönök éléről, miután öt büntetés-végrehajtási intézetből összesen 447 új fertőzöttet jelentettek csütörtök éjfélig.

A kínai igazságügyi minisztérium 28 csapatot küldött az ország különböző börtöneibe annak kivizsgálására, hogy az intézmények betartják-e a helyzet fényében előírt szigorúbb ellenőrzési előírásokat.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szombaton közölt adatai szerint péntek éjfélig Kína szárazföldi részén 397 új beteget diagnosztizáltak. Az új típusú koronavírus összes fertőzöttjének száma ezzel 76 288-ra emelkedett a szárazföldi Kínában, ahol újabb 109 halálozással a járvány immár 2345 életet követelt. Az új esetek közül 366-ot jelentettek a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományból, ahol a napi halálozások közül 106 történt.