Kövér László nőgyalázó kijelentései nem illenek bele a "családbarát kormányzás" képébe

Kövér László nőgyalázó kijelentései nem illenek bele a "családbarát kormányzás" képébe

Ahogy korábban írtuk: az ellenzéki női képviselők a Médiahatóság felé fordulnak azok után, hogy az országgyűlés házelnöke, Kövér László néhány napja a Hír Tv Bayer Show című műsorában úgy fogalmazott:

"én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére."

A tiltakozó képviselőnők szerint "ezek a kijelentések az emberi minőség súlyosan becsmérlő tagadását jelentik és a női országgyűlési képviselők másodrendűségét hirdetik, egyértelműen utalva arra, hogy őket nem illeti meg az egyenlő emberi méltóság. 

A Jobbik országgyűlési képviselője, Potocskáné Kőrösi Anita az Alfahírnek elmondta, hogy a házelnök kijelentése felháborító és egyben megbocsáthatatlan. 

Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban több olyan kijelentést is tettek kormánypárti képviselők a nőkre vonatkozóan, ami nem illik be az ún. családbarát kormányzás képébe. 

"Nem tudom hol van az a határ, ami már nekik is sok lenne. Fogalmam sincs, hogy meddig merészkednek még el"

- tette hozzá a jobboldali néppárt politikusa.

Úgy véli, ez is annak a jele, hogy az ellenzéki képviselőnők igenis komoly hangot ütnek meg a parlamentben, s ez szemmel láthatóan nem tetszik a kormánynak, különösen Kövér Lászlónak.

"Azt gondolják, hogy a nekünk címzett megalázó kijelentetésekkel gyengíteni tudnak minket, de van egy rossz hírem, mert ettől mi még erősebbek leszünk"

- szögezte le Potocskáné Kőrösi Anita.

Kövér László egyébként a Demokrata hasábjain is hozta a "kocsmai stílust", ott az ellenzéki képviselőkről úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint nem a magyar nemzet részei.