Hárman fosztottak ki egy idős nőt Szegeden

Hárman fosztottak ki egy idős nőt Szegeden

Csoportosan elkövetett kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe két nőt és egy férfit, akik elvitték egy idős asszony pénzét Szegeden - írja a rendőrség honlapja. 

A Police.hu arról ír, hogy az idős nő szombat délelőtt éppen bevásárolni tartott, amikor a három személy megszólította. Beszélgetni kezdtek és a gyanúsítottak azt mondták a sértettnek, hogy láthatóan rossz egészségi állapotban van, de tudnak rajta segíteni.

Emellett érdeklődtek a megtakarításairól is és elmondták, mielőtt a jelenlegi helyzetben a koronavírus miatt a bankok csődbe mennének, jobban tenné, ha kivenné a pénzét. Ehhez felajánlották a segítségüket, amit az asszony elfogadott.

Egy pénzintézethez mentek, ahol a sértett felvette a megtakarításait. Ezután a feltételezett elkövetők bevásároltak neki és hazakísérték. Otthonában a sértettet az egyik nő szóval tartotta, amíg társai átkutatták az ingatlant.

Csaknem kétmillió forintot vittek el az asszonytól.

A rendőrök rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. Csoportosan elkövetett kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást velük szemben, majd az illetékes bíróság hétfőn elrendelte letartóztatásukat.