A fideszes képviselők távolléte miatt hiúsult meg a járvány elleni védekezés bizottsági tárgyalása

A fideszes képviselők távolléte miatt hiúsult meg a járvány elleni védekezés bizottsági tárgyalása

Az Országgyűlés Népjóléti bizottságának ülésén a koronavírus-járvány elleni védekezésről, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult helyzetről és a betegellátásban használt lélegeztetőgépek beszerzéséről lett volna szó - közölte Korózs Lajos, a testület MSZP-s elnöke,

azonban a kormánypárti képviselők nem mentek el a bizottság ülésére, így az határozatképtelen lett.

Korózs Lajos szerint a kormány képviselői és a kormánypárti politikusok nem válogathatnak a napirendi pontok között aszerint, hogy mihez van kedvük, tehát kutya kötelességük lett volna a bizottsági ülésre elmenni. Jelezte, hétfő délutánra ismét összehívja a bizottság ülését.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője Facebook-posztjában azt írta, az ülésen az Operatív törzset is kérdezték volna a lélegeztetőgépekkel, az emelkedő megbetegedésekkel és a Bajcsy kórházban kialakult helyzettel kapcsolatban.

Megköszönte ugyanakkor Lakatos Tibor ezredesnek a részvételt, aki egyedüliként jelent meg az törzs nevében és sajnálta, hogy hiába jött.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében azt írta, hogy a kormány képviselői a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet vége után állnak a bizottság rendelkezésére, hogy ott beszámoljanak. A járvány elleni védekezés még ma is teljes erőt és munkaidőt kíván a járványügyi hatóságoktól és az egészségügyi vezetéstől, tették hozzá.