Stummer hiányolja Orbán és Karácsony megszólalását a Deák téri késelés ügyében

Stummer hiányolja Orbán és Karácsony megszólalását a Deák téri késelés ügyében

Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Karácsony Gergely főpolgármesterhez Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke. A politikus, aki a levelet Facebook-oldalán is közzétette, megjegyzi, a két közjogi méltóságnak gyilkossággal kapcsolatban

szavuk nem volt, pedig lenne mondandójuk.

Leszögezi,

nem a felelősségvállalást hiányolja,

mert az „a kegyetlen gyilkosé, akinek lakolnia kell megbocsáthatatlan bűnéért”. Azt viszont elvárja, hogy közzétegyék, milyen lépéseket rendelnek el azonnali hatállyal a közbiztonság helyreállítása érdekében.

Az ugyanis mégse járja, hogy egy olyan helyen, ahová a szülők fiatalok tízezreit engedik el szórakozni, csak úgy leszúrhatják őket, mint holmi vágóállatot. ​A Deák tér​ nem a Vadnyugat​.​ Legalábbis eddig nem az volt

– írja Stummer.

Hangsúlyozza, a miniszterelnök a közrend biztosításáért felelős kormány feje, a főpolgármester pedig annak a városnak a vezetője, melynek egyik legforgalmasabb terén a tragédia történt.

Mit fog tenni a kormány és a főváros vezetése, hogy ilyen tragédia többet ne fordulhasson elő? ​Önök személyesen milyen vállalásokat tesznek ennek érdekében?​

– teszi fel a kérdést Stummer, hozzátéve, "kíméljék meg a nyilvánosságot a Pesti úti idősotthon​ ügyéhez hasonló, kutyapiszok-rugdosó különszámuktól!"

A fővárosi Deák téren egy 18 éves férfi egy agresszív társaság tagjaként csütörtök hajnalban késelt halálra egy 16 és egy 21 éves fiút. A késelőt és két tettestársát elkapták és letartóztatásba helyezték.

Egy hónapra letartoztatták a Deák téri kettős gyilkossággal vádolt intézetis fiút

A bíróság egy hónapra letartóztatásba helyezte azt a három férfit, akik a megalapozott gyanú szerint péntek hajnalban részt vettek a Deák téri verekedésben, s egyikük két embert halálra késelt. A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében emlékeztetett: az V. kerületi Deák Ferenc téren hajnali fél négy körül két, fiatalokból álló társaság verekedett össze.