Veszélyhelyzet után - "Orbán Viktornak kellene Magyarországtól bocsánatot kérni"

Kedden szavazott a magyar Parlament a veszélyhelyzet megszüntetéséről, az egészségügyi készenlét bevezetéséről, valamint az úgynevezett különleges gazdasági övezetek létrehozásáról. Stummer János szerint ez a két téma egymással összefügg. A Jobbik országgyűlési képviselője az Alfahír érdeklődésére felidézte, az utóbbi napokban már érződött a miniszterelnök, egyes kormánytagok, illetve a Fidesz-KDNP részéről egyfajta melldöngetés, amikor azt kérték, hogy az ellenzék kérjen bocsánatot a kormányzattól.

"Ez akkor lenne - esetleg - helyénvaló kérés, hogyha Orbán Viktor, és a kormánya nem visszaélt, hanem élt volna ezzel a hatalmával"

- hangsúlyozta Stummer János, hozzátéve: sajnos visszaélt a túlhatalmával a miniszterelnök, és ezt a néhány hetet nem arra használta fel, hogy Magyarország hatékonyan tudjon megküzdeni a koronavírus természeti és gazdasági ártalmaival, hanem arra, hogy a 2010-óta folytatott gazdasági túlterjeszkedését politikai túlterjeszkedésé alakítsa át, illetve politikai túlterjeszkedésként folytassa. 

A politikus úgy látja, a gazdasági övezetekről szóló javaslat pont arról szól, hogy az önkormányzatoknak minél kisebb mozgásterük legyen, mert

minél kisebb egy önkormányzat pénzügyi manőverezőképessége, annál kiszolgáltatottabbá válik a település.

S ez a Jobbik szerint káros - fűzte hozzá. 

"Úgy gondoljuk, nem nekünk és nem Magyarországnak, hanem Orbán Viktornak kellene Magyarországtól bocsánatot kérni azért, amit az utóbbi hónapokban tett"

- szögezte le Stummer János.