Többek között egy fóti fideszes képviselő fiát kapták el fél kiló kokainnal és 135 kilogramm fűvel

Razzia
police.hu

Az Alfahír információi szerint Fót egyik Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjének, Kovács József Tibornak egyik fia volt érintett abban a rendőrségi akcióban, mely során –a hatóság honlapján olvasható beszámoló szerint- június 25-én mintegy

fél kilogramm kokaint és 138 kilogramm marihuánát foglaltak le.

A rajtaütésen 7 millió forint készpénzt találtak, valamint fény derült arra is, hogy a bűnszervezet még bitcoint is bányászott erre a célra kialakított számítógépekkel. A füvet valószínűleg ők maguk termesztették, az egyik épület erre volt kialakítva.

Az egyik elfogás:

A rendőrség jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást összesen négy középkorú férfival szemben.

A gyanú szerint a díler, W. Roland 2019 áprilisa óta adta tovább társainak a terítésre szánt kábítószert, amit a másik három férfi, M. Andonisz, K. János és K. Gábor továbbértékesített.

A lefoglalt kokain egy része
police.hu

Úgy tudjuk, a dílerek közül K. Gábor valójában Kovács képviselő fia volt, és ezzel egybevág a képviselő által a szerdai közgyűlésen tett napirend előtti felszólalás is: ebben Kovács József Tibor arról beszél, hogy nagyobbik fiát június 25-én délután a Készenléti Rendőrség az otthonukban kereste, de ő már nem velük, hanem hét éve Budapesten él.

„Akármilyen ügy is lesz, ez az ügy tőlünk teljesen független, minket nem érint semmiben sem (…) semmi közünk semmihez, sem nekem, sem a családom többi tagjának”

- fogalmazott Kovács József Tibor, az érintett rész 08:35-től nézhető meg. A képviselőt nem szólították fel lemondásra.

A férfiakat egyébként több helyszínen, összehangolt akció keretében fogták el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozói a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének közreműködésével.

K. Gábor autójából kis tasakokban előre porciózott kábítószer tartalmú anyagok kerültek elő, amelyeket átalakított üdítős palackokba és csipszes dobozba rejtettek el.

A másik elfogás:

Kovács József Tibor tavaly októberben Fót 1. számú választókörzetében lett képviselő. Bemutatkozó írásából kiderül, hogy presbiter, felesége pedig hitoktató.

A keresztény hit fontos számunkra, és próbáltuk gyermekeinket ebben a szellemiségben felnevelni

- olvasható a fóti Fidesz-KDNP alapszervezet tavalyi ajánlójában.

Az Alfahír telefonon kereste meg a képviselőt, de ő a vizsgálat lezárultáig nem kívánt nyilatkozni.