Az államtitkár a magyar cégek helytállását dicsérte, valójában 800 milliót adtak egy osztrák tulajdonú üzemnek

Az államtitkár a magyar cégek helytállását dicsérte, valójában 800 milliót adtak egy osztrák tulajdonú üzemnek

A koronavírus-járvány időszakában minden magyarországi beruházás azt mutatja, hogy a magyar gazdaság és a magyarországi cégek ilyen nehéz helyzetben is elég erősek ahhoz, hogy beruházásokat tervezzenek és beruházásokat hajtsanak végre

- hangsúlyozta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára pénteken Celldömölkön, ahol lerakták a cukrászati termékekkel és tésztagyártással foglalkozó Wewalka Kft. új üzemcsarnokának alapkövét.

Csakhogy a két ütemben megvalósuló, 5 milliárd 386 millió forint értékű fejlesztéshez

több mint 800 millió forinttal járult hozzá a magyar kormány, aminek következtében a nemzetközileg is elismert osztrák tulajdonban álló cég

bővíteni fogja termelési kapacitását, korszerűsíti az alkalmazott gyártási technológiát és a meglévő 130 munkahely megtartása mellett húsz új munkahelyet hoz létre - emelte ki köszöntőjében az államtitkár.

Jakab Péter szerint ugyanakkor a Fidesz már eddig is mindent megtett azért, hogy kiszolgálja a nyugati cégeket, olyannyira, hogy az elmúlt években a multik minden egyes újonnan létrehozott munkahely után 15 millió forint állami támogatást kaptak, amiért cserébe ezek a cégek jellemzően éhbérért dolgoztatják a magyarokat.

A Jobbik elnöke arra jutott, a kormány ezúttal még tovább ment: az osztrákoknak már nem 15, hanem 40 milliót adtak munkahelyenként.

"El lehet gondolkozni, mi mindenre lenne képes egy magyar vállalkozás, ha ilyen mértékű állami támogatást kapna. Jutna pénz modernizálásra, sőt béremelésre is"

- fogalmazott a politikus a hírrel kapcsolatban.