Még egy felújítás és gyorsabb lesz gyalogolni Budapesten, mint tömegközlekedni

Pótlóbusz
MTI/Balogh Zoltán

Az elmúlt hónapokban lényegében már megszűnt Budapest déli és északi felének összeköttetése, emberek százezrei kényszerülnek 3-4 átszállásos utazásokra az egyszerre, vagy legalábbis egymással átfedésben végzett felújítások miatt. Most újabb döfést vittek be a rendszernek, ugyanis

ma hajnali 4 órától augusztus 5-ig a 4-es és a 6-os a villamosok csak a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek Budapesten.

A Corvin-negyed és Újbuda-központ, illetve a Móricz Zsigmond körtér között pótlóbusszal lehet utazni, tehát a déli kerületekből érkezők és az agglomerációból felutazók villamos-pótlóbusszal juthatnak el a metrópótló buszig, amennyiben északi irányba közlekednének.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint a forgalmi rend azért változik, mert újabb építési üteméhez ér a villamosvonal felújítása. Idén a XI. kerületi Goldmann György tér és a Karinthy Frigyes út között végeznek pályafelújítást.

A BKK felhívta az utazók figyelmét arra, hogy Dél-Buda és a belváros között a 4-es metró gyors, alternatív utazási lehetőséget kínál.

A gépjárművel közlekedőknek a Petőfi híd budai hídfője térségében, valamint a Corvin-negyed és a Baross utca között kell közúti korlátozásokra számítaniuk.

Az érintett útvonalakon valószínűleg a kerékpározás jelenti a leggyorsabb közlekedési módot.