Még egy felújítás és gyorsabb lesz gyalogolni Budapesten, mint tömegközlekedni

Még egy felújítás és gyorsabb lesz gyalogolni Budapesten, mint tömegközlekedni

Az elmúlt hónapokban lényegében már megszűnt Budapest déli és északi felének összeköttetése, emberek százezrei kényszerülnek 3-4 átszállásos utazásokra az egyszerre, vagy legalábbis egymással átfedésben végzett felújítások miatt. Most újabb döfést vittek be a rendszernek, ugyanis

ma hajnali 4 órától augusztus 5-ig a 4-es és a 6-os a villamosok csak a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek Budapesten.

A Corvin-negyed és Újbuda-központ, illetve a Móricz Zsigmond körtér között pótlóbusszal lehet utazni, tehát a déli kerületekből érkezők és az agglomerációból felutazók villamos-pótlóbusszal juthatnak el a metrópótló buszig, amennyiben északi irányba közlekednének.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint a forgalmi rend azért változik, mert újabb építési üteméhez ér a villamosvonal felújítása. Idén a XI. kerületi Goldmann György tér és a Karinthy Frigyes út között végeznek pályafelújítást.

A BKK felhívta az utazók figyelmét arra, hogy Dél-Buda és a belváros között a 4-es metró gyors, alternatív utazási lehetőséget kínál.

A gépjárművel közlekedőknek a Petőfi híd budai hídfője térségében, valamint a Corvin-negyed és a Baross utca között kell közúti korlátozásokra számítaniuk.

Az érintett útvonalakon valószínűleg a kerékpározás jelenti a leggyorsabb közlekedési módot.