Három-háromezer jegy jár a Bayern- és a Sevilla-szurkolóknak az Európai Szuperkupára

Európai Szuperkupa

A Puskás Arénában szeptember 24-én rendezendő labdarúgó Európai Szuperkupa két résztvevője, a Bajnokok Ligája-győztes német Bayern München, valamint az Európa-ligában diadalmaskodó spanyol Sevilla számára három-háromezer jegyet biztosít az európai szövetség (UEFA) – értesült a Kicker című szaklap.

Az UEFA kedden jelentette be, hogy a budapesti mérkőzést nézők előtt rendezik meg. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a nézőtéri kapacitás harminc százalékát használhatják ki. A Puskás Aréna befogadó képessége 67 ezer néző, így körülbelül 20 ezren lehetnek jelen a helyszínen.

Az európai Szuperkupa-meccset nézők előtt rendezik Budapesten

A Bayern München és a Sevilla szeptember 24-i, budapesti Szuperkupa-döntője lesz az első olyan tesztmérkőzés, amelyet korlátozott számban, vagyis a nézőtéri kapacitás 30 százalékát elfoglalva, szurkolók is megtekinthetnek a helyszínen az UEFA keddi döntése. A Puskás Aréna befogadó képessége 67 ezer néző, ennek fényében körülbelül 20 ezren vehetik birtokba a nézőteret.

Az MLSZ közleménye szerint az európai szövetség ezen a találkozón vizsgálja meg, hogy milyen hatása van annak, ha korlátozott számban, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett szurkolók is megtekinthetik a nemzetközi találkozókat. Az UEFA megerősítette: ettől eltérő döntésig minden más nemzetközi mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznek meg.

A magyar szurkolók jegyvásárlási lehetőségeiről az UEFA hamarosan tájékoztatja a magyar szövetséget.

(MTI)