Az ellenzék kiáll Bíró László jelöltsége mellett

Az ellenzék kiáll Bíró László jelöltsége mellett

Bíró Lászlót az összes ellenzéki párt hivatalosan is jelöli, a Jobbik pedig aktivisták százaival fogja győzelemre segíteni az ellenzéket.

Írta közösségi oldalán Jakab Péter. A Jobbik elnöke úgy fogalmazott, hogy a Jobbik címerét letilthatják a szavazólapról, a jobbikosokat viszont nem tilthatják ki az utcákról, ezért Bíró László ott lesz a szavazólapon, a jobbikosok pedig ott lesznek az utcán.

A döntés megszületett, nem hátrálunk!

- olvasható Jakab Péter Facebook bejegyzésében. A parlamenti ellenzék közben jelezte, továbbra is támogatják Bíró Lászlót. 

A Kúria döntése igazolta azt a félelmünket, hogy a Fidesz jogi eszközökkel próbálja ellehetetleníteni a jelöltállítást.

- mondta az Alfahírnek Hajnal Miklós. A Momentum elnökségi tagja szerint nem véletlen, hogy a Fidesz mindent megtett Bíró László indulásának megakadályozása érdekében, mivel a Borsodi 6-os számú választókerület egy "billegő" körzet, ráadásul a kormánypártok kétharmados többsége múlhat egy ellenzéki győzelem esetén.

A Momentum kiáll Bíró László jelölése mellett

- jelentette ki Hajnal Miklós.

Elképesztő, hogy egy jelölt indulását így akadályozzák. Ez egy újabb mélypontja a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER).

- közölte az Alfahír kérdésre Kanász-Nagy Máté. Az LMP elnökségi tagja azonban jelezte, pártja továbbra is támogatja Bíró László jelölését.

Az LMP mindentől függetlenül támogatja Bíró Lászlót. Azt viszont hozzá kell tennem, annak ellenére, hogy az LMP elfogadta a közös jelölt bocsánatkérését, a korábban tett kijelentéseiért, azért ebben az őt eredetileg indító Jobbikot is felelősség terheli.

- tette hozzá Kanász-Nagy Máté.

Sebián-Petrovszki László DK-s országgyűlési képviselő úgy vélte: az elmúlt tíz évben működő demokráciából hibrid rezsimmé alakult Magyarország, ahol korlátozott a szabad és tisztességes politikai verseny.

Kerestük az MSZP-t is, de a szocialisták cikkünk megjelenésééig nem reagáltak a Kúria állásfoglalására.