Belháború a közmédiában?

Belháború a közmédiában?

A Média1 értesülései szerint személyes belháború állhat Németh Balázs műsorvezető elmúlt hónapokban történő eltűnésének hátterében. A lap szerint kedd este visszatérhet a műsorvezető a képernyőre.

Az M1-en híreket mondó Németh Balázs május óta nem látható a közmédia csatornáin. A műsorvezető az utóbbi időben a média érdeklődését azzal hárította, hogy az MTVA sajtóiroda beleegyezése nélkül nem nyilatkozhat.

Sajtóinformációk szerint az M1 képernyősének eltűnése mögött belső nézeteltérés, vita húzódott meg. A konfliktus idejére a műsorvezető ugyan továbbra is állományban volt, vagyis nem mondott fel és neki sem mondtak fel, csak épp eleinte szabadságon volt, majd szabadságáról való visszatérés után sem volt beosztva, ezért nem láthatták a nézők nagyjából május óta.

A Média1 szerint Németh Balázs és Németh Zsolt közmédiás csatornaigazgató között támadt feszültség, amely a műsorvezető győzelmével ért véget. Németh ugyanis mostantól olyan beosztás szerint, olyan feltételekkel dolgozhat, azaz annyit és azokban az idősávokban, mint a koronavírus előtt, tehát ahogyan a műsorvezető szerette volna.

Németh Balázs azután vált ismert arcává az M1-nek, amikor is kormányközeli hír televíziót csináltak a csatornából. A Médiatanács például több alkalommal is elmarasztalta az állami tévécsatorna működtetőjét, mert rendszeresen hírolvasói kommentárokat fűzött a híradós anyagokhoz. Másfelől magánvállalkozása többek között nemzeti dohánybolt koncessziós joghoz és ezáltal jelentős bevételhez jutott az állami trafiktendernek köszönhetően.