Több mint 1100 magyar katona fertőződött meg a koronavírussal

katona
Magyar Honvédség/Facebook

Már több mint 1100 katonánk van, aki megfertőződött, de 900 katonánk meg is gyógyult ebből a fertőzésből. A többiek abban a stádiumban vannak, hogy még nem lehet gyógyultnak nyilvánítani őket

- mondta Benkő Tibor a Spirit FM-nek az atv.hu szerint. 

Nincs olyan katona, aki lélegeztetőgépen lenne, egy Koszovóban állomásozó egyenruhást repülőgéppel kellett hazahozni, mert megfertőződött. állapota leromlott, de már stabil, a Honvédkórházban kezelik. A honvédelmi miniszter arról is beszélt, hogy a kórházakban naponta 1100 katona segíti a járvány elleni küzdelmet, ez az első lépcső, ennyi katonát kértek, de szükség esetén tudnak több embert biztosítani. Hétfőtől különböző intézmények őrzés-védését is ellátják, például külképviseletekét és kormányzati épületekét.

A honvédségnél és a külszolgálaton lévő katonáknál is szigorú óvintézkedéseket vezettek be: „Váltások vannak, de a váltást megelőzően, őket leszűrik, utána karanténban vannak, mielőtt kiutaznak megint letesztelik őket”.

Benkő a védelmi beszerzésekről is beszélt, azzal kapcsolatban, hogy ezek sok kritikát kapnak, elmondta: nem szabadott volna hagyni, hogy a Magyar Honvédség leamortizálódjon, és akkor kevesebbet kellett volna költeni ezekre a fejlesztésekre.

A legutóbbi, katonai beszerzéssel kapcsolatos hírünk:

Légvédelmi rakétarendszereket vásárol Magyarország

NASAMS légvédelmi rakétarendszereket vásárol a norvég Kongsberg és az amerikai Raytheon cégektől a Magyar Honvédség - jelentette be a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos titkársága az MTI szerint. Magyarország légterének védelmében kulcsszerepet játszanak azok a korszerű, földi telepítésű légvédelmi rakétarendszerek, melyeket 2023-től kap meg a honvédség.