Hihetetlen dráma és káosz a Mercedesnél, Pérez nyert, Ocon a második

Hihetetlen dráma és káosz a Mercedesnél, Pérez nyert, Ocon a második

A Szahíri Nagydíj rajtja után a második helyről induló, a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesítő George Russell állt az élre, megelőzve Valtteri Bottast. Max Verstappen is jó ütemben startolt, de összezárt előtte a két Mercedes.

Charles Leclerc elmért egy féktávot, ezzel kiforgatta Sergio Pérezt, a baleset végül Verstappen vesztét is okozta:

Russell az élen a kerékcserékig 2-3 másodperces előnnyel vezetett Bottas előtt, utána 8 másodperc is volt a különbség kettejük között.

A futam menetén Jack Aitken megpördülése változtatott, a pályán maradó első szárny miatt beküldték a Safety Cart. Ami ezután történt a Mercedesnél a boxutcában, azt nehéz érthetően összefoglalni. Russell és Bottas egyszerre érkezett, már a britnél is lassú volt a kerékcsere, de a finnél jött az igazi káosz, rengeteg időt veszített és azok a kerekek kerültek vissza az autóra, amiken érkezett:

Itt úgy tűnt, hogy Russell nyeregben van, de gyorsan kiderült, hogy nem: összecserélték a Pirelliket, az ő Mercedesén voltak Bottas abroncsai, ami szabálytalan, ezért újra behívták.

Végül a 4-5. helyről folytatta a két Mercedes, az SC-időszak után Russell levadászta Bottast:

Ahogy Strollt és Ocont is, hogy Pérez után eredjen a győzelemért. Itt jött az újabb dráma: Russell-defekt. Eközben Bottas alatt elfogyott a tapadás, visszacsúszott a nyolcadik pozícióig.

Az élen ezzel Pérez-Ocon-Stroll volt a sorrend, a befutó is ez lett, a mexikói első F1-es győzelmét szerezte, úgy, hogy a rajt után kiforgatták és az utolsó helyről kellett visszajönnie.

szahir