Megbüntettek egy férfit, aki egy XV. kerületi benzinkúton árult tűzijátékot

Megbüntettek egy férfit, aki egy XV. kerületi benzinkúton árult tűzijátékot

Embereket szólított le egy férfi az egyik XV. kerületi benzinkútnál szerdán, és szilveszteri rakétákat, petárdákat akart eladni nekik. A rendőrök igazoltatták, és szabálysértési eljárást indítottak ellene - írja a Police.hu.

Az 50 éves budapesti férfi autójának csomagtartójából 11 doboz rakéta, illetve „bomba” nevű pirotechnikai eszköz, és 2 csomag egyéb tűzijáték került elő, amelyeket lefoglaltak.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ december 16-án közölte, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként szilveszterkor is érvényes marad az esti kijárási tilalom, illetve megtiltják a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását. Akár 150 ezer forinttal büntethető szabálysértést követ el az, aki megszegi az ezek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat.

A katasztrófavédelem szóvivőjének tájékoztatója alapján közterületen tilos bármilyen tűzijátékot használni szilveszterkor, és magánterületen is csak az alacsony kockázatú, 1-es és 2-es kategóriába tartozó eszközök használhatók.