A YouTube felfüggesztette Trump oldalát

A YouTube felfüggesztette Trump oldalát

A YouTube videómegosztó portál anyavállalata, az Alphabet bejelentette, hogy legalább egy hétre felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök csatornáját, mert az megsértette az erőszakra történő felbujtással kapcsolatos felhasználói szabályzatot - írja az MTI.

A közlemény szerint az erőszak jelenlegi kockázatával kapcsolatos aggodalmak miatt törölték az oldal új tartalmait. Az online platformok és közösségi oldalak igyekeznek elhatárolódni azoktól, akik ösztönzik vagy elkövetik az erőszakot. A felfüggesztés kapcsán a közlemény egy január 12-én a csatornára feltöltött, állásfoglalása szerint erőszakra ösztönző videóra utalt.

Trump szerint a 25. kiegészítés nem fenyegeti, sőt Bident fogja kísérteni

A Capitolium január 6-i ostromát követően először jelent meg nyilvános eseményen Donald Trump, aki a déli határfal texasi Alamóban lévő szakaszát látogatta meg. A 25. kiegészítés nulla veszélyt jelent rám, de vissza fog térni, és kísérteni fogja Joe Bident és kormányzatát. Ahogy a mondás tartja, légy óvatos kívánságaiddal

A YouTube közölte: az elkövetkezendő hét napon megakadályozza, hogy Trump csatornájára új videókat vagy élő közvetítéseket töltsenek fel. A korlátozás határidejét meghosszabbíthatják.
    Trump hívei múlt szerdán megostromolták az amerikai törvényhozás épületét, hogy megakadályozzák a megválasztott elnök, Joe Biden győzelmének hitelesítését. Trump - aki nem ismeri el Biden győzelmét - támogatóit előbb magasztalta, majd később elítélte az erőszakot.

A rendbontás során történt erőszakos cselekedetekben öt ember meghalt, köztük egy rendőr.

Pence elutasította Trump felmentését

Mike Pence amerikai alelnök kedden Nancy Pelosi demokrata párti házelnöknek címzett levelében elutasította Donalt Trump amerikai elnök felmentését a 25. alkotmánykiegészítés alapján - számol be róla az MTI. "Nem hiszem, hogy egy ilyen lépés országunk érdekét szolgálná, vagy összhangban lenne alkotmányunkkal" - áll a levélben.

Az esetet követően a Twitter és a Facebook eltávolította Trump oldalait, illetve azokat a tartalmakat, amelyek támogatták a múlt heti ostromot. A Google és az Apple is ideiglenesen eltávolította alkalmazáskínálatából a Trump-hivők által kedvelt Parler közösségi oldalt.