Az idősek védelme érdekében lekapcsolná az internetet a kormány titkosszolgálati szakértője

Orbán Viktor
Orbán Viktor / Facebook

Az Index szúrta ki, hogy Földi László titkosszolgálati szakértő a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában arról beszélt, hogyan használják ki a fiatalokban megbúvó lázadó szellemet a titkosszolgálatok.

"Van egy olyan trend, ami tudatosan megbontja a társadalom értékrendszerét. Az identitást, a családokat, a nemeket. Ennek egyik alappillére az idősebbek viszonya a fiatalokhoz. Akik ezeket a szálakat mozgatják, azok el tudják érni, hogy a fiatalok kevésbé tiszteljék az időseket, ők pedig kevésbé tiszteljék a fiatalokat"

- magyarázta a máskor migránsokkal riogató Földi László. 

Ezután azt fejtegette, hogy az idősek társadalmi szerepe megváltozott az elmúlt időszakban, de attól még nem szabad elvenni tőlük a szavazati jogot. Ugyanakkor aggályos, ha az idősek nem vesznek részt a társadalmi kommunikációban, ami manapság már szinte csak az interneten zajlik.

"A társadalmi gondolkodás az interneten történik, ami ma még beláthatatlan következménnyel járhat. Ezekben az idősek nem vesznek részt. Ez egy ömlesztett információcunami, amit mindenkinek szűrni kell. 

Le kellene kapcsolni az internetet.

Ezt egy szűk csoport irányítja, a gépet pedig másodpercek alatt bárkit képesek befolyásolni. Nyilván ez nem fog megtörténni, ezt mindenki butaságnak tartja, de én nem látok más logikát"

- magyarázta.

Kicsit amúgy ijesztő, de pont tegnap számoltunk be arról, hogy a mianmari junta az egész internetet kikapcsolta szombaton az országban a tüntetések miatt.