Nem meglepő: gagyi és átverhető az online konzultációs honlap

Nem meglepő: gagyi és átverhető az online konzultációs honlap

A nemzeti konzultáció kérdőívét bárki, bármennyi alkalommal kitöltheti – számol be a próbálkozásról a Magyar Hang. A regisztrációhoz csupán egy bármikor pár perc alatt elkészíthető e-mail címre van szükség, de nem ellenőrizhető, hogy a kitöltő magyar állampolgár vagy létező személy-e.

Egyszer csak szerda késő este elindult a koronavírusos Nemzeti Konzultáció - mutatjuk a kérdéseket és a válaszokat

Elindult az újraindításról szóló konzultáció - írta szerda késő este az MTI a kormany.hu-ra hivatkozva. A tájékoztatás szerint a kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

A lap azt is – joggal – kifogásolja, hogy a honlap az ívet automatikusan kitöltő botok elleni védekezéssel, pl. captchával sem rendelkezik, holott ezt már kisebb weboldalak is alkalmazzák.

Azt is bebizonyították, egy számítógépről, azaz azonos IP- és MAC-címről regisztrált e-mail címekről is ki lehet tölteni az online konzultációt. A Magyar Hang az „orbanviktorfelcsut63[kukac]gmail[pont]com” címet próbálta ki sikerrel.