Csütörtökön születhet döntés a Budapesti Gazdasági Egyetem modellváltásáról

Csütörtökön születhet döntés a Budapesti Gazdasági Egyetem modellváltásáról

A Budapesti Gazdasági Egyetem rektori tanácsa már megtárgyalta a modellváltás lehetőségét, így vélhetően a BGE szenátusa csütörtökön a döntést is meghozza – számolt be az egyetem kommunikációs igazgatósága az atv.hu megkeresésére. Ebből kiderült, hogy jelenleg az ezzel kapcsolatos "szervezeti párbeszéd és az egyeztetések szakaszában" járnak. A modellváltásról a szenátus várhatóan február 25-én dönt majd. 

Újabb két egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

A napokban az Információs és Technológiai Minisztériumban, közigazgatási államtitkári értekezleten tárgyalták két újabb egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és az Óbudai Egyetem fenntartóváltásának kérdését, írja a Jelen. A lap információi szerint mindkét intézménynél az uniós források óriási mértéke volt a legmeggyőzőbb érv a modellváltás mellett.

Az atv.hu felidézte, hogy amennyiben a BGE is alapítványi fenntartásúvá válik, akkor az Óbudai Egyetemen kívül, ahol február 15-én az egyetem szenátusa határozatban indítványozta a modellváltás kezdeményezését,

csupán hét állami egyetem marad a magyar felsőoktatásban, amelyet nem érint a modellváltás:

az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Testnevelési Egyetem.