Orbán Viktornak "csupa rossz híre van": olyan terhelés lesz a kórházainkon, amilyen még nem volt

Orbán Viktornak "csupa rossz híre van": olyan terhelés lesz a kórházainkon, amilyen még nem volt

Orbán Viktor Facebook-oldalán számolt be arról, hogy csütörtökön "nagyon különleges tudást birtokló orvos-tudós csoporttal", járványmatematikusokkal találkozott.

A rövid videóban a miniszterelnök kifejtette, ezek az emberek abban segítenek, hogy megérthessük, az egészségügyi jelenségek milyen trendekké állnak, vagy egyszerűbben, hogy összefoglalják, mi fog velünk történni a következő napokban, hetekben.

Orbán úgy fogalmazott, csupa rossz híre van.

"A helyzet úgy fest, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt erősen nő a fertőzöttek száma és nőni is fog. Olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, ápolónőre és lélegeztetőkészülékre szükségünk lesz"

- mondta, majd arra kért mindenkit, saját maguk életében a lehető legfegyelmezettebben próbálják meg betartani azokat az előírásokat, amiket az operatív törzs közzétesz. A miniszterelnök emellett mindenkit az oltásra buzdított.

A kormányfő azzal zárta rövid bejelentkezését, hogy

ha sokan regisztrálnak, sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltják be magukat, akkor a nehéz időszak lerövidül. Ha kevesen regisztrálnak, kevesen oltják be magukat, a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz