"Magyarország kerül veszélybe, ha nem küzdjük le a vakcinával szembeni félelmeinket"

"Magyarország kerül veszélybe, ha nem küzdjük le a vakcinával szembeni félelmeinket"

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) kampányt indított az oltakozás érdekében. Azt akarják megértetni a magyar lakossággal, hogy csak akkor térhet vissza a normális, megszokott életünk, ha minél hamarabb a lehető legtöbb ember beoltatja magát.

"A kampány fő üzenete, hogy nemcsak mi, hanem Magyarország kerül veszélybe, ha nem küzdjük le a vakcinával szembeni félelmeinket. A MOK kampányfilmjében történelmi személyek, híres magyarok biztatnak mindenkit az oltásra, miközben nyilatkoznak arról, hogy ők maguk miért oltatnák be magukat. A kampányfilmből az is kiderül, hogy nem az oltás az igazi kockázat, hanem az, ha a jelenlegi helyzet túl sokáig fennmarad"

- olvasható a MOK honlapján. 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/WyX2H8zjXGg.jpg?itok=rUOGeC82","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=WyX2H8zjXGg&feature=emb_logo&ab_channel=MagyarOrvosiKamara","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/uEwLpmtN-og.jpg?itok=6tsZASWy","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=uEwLpmtN-og&feature=emb_title&ab_channel=MagyarOrvosiKamara","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Két reklámfilm készült, és eddig közel 40 híresség, köztük színészek, írók, festők, olimpikonok, zenészek álltak be a Kamara mögé. Többek közt:

  • Fábián László (olimpiai bajnok öttusázó, úszó, vívó, sportvezető)
  • Udvaros Dorottya (Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő)
  • Bródy János (Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes)
  • Bodrogi Gyula (a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész)
  • Vitáris Iván (Ivan & The Parazol énekese)
  • Parti Nagy Lajos (Kossuth-díjas magyar költő, drámaíró, író)