Családi tradíciók nyomában – őstermelő lett Lázár János

Családi tradíciók nyomában – őstermelő lett Lázár János

A Vásárhely24 Lázár János országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatából szúrta ki, hogy a képviselő őstermelő lett.

A szüleim és a nagyszüleim mindig azt mondták, az igazi munka a föld. Amit én csinálok, a politika, az inkább csak amolyan tevékenykedés

– idézi a portál Lázár szavait, melyeket évekkel ezelőtt egy újvárosi lakossági fórumon mondott.

A képviselő egy régi helyi földműves család sarja, vagyonnyilatkozata alapján pedig még 1998-ban vette első szántóját, a tulajdonában lévő földeket azóta folyamatosan bővítgette, írja a Vásárhely24.

A portál úgy tudja, mára mintegy 70 hektár szántója, erdeje, legelője van, de szőlővel, töltéssel, sőt még kivett mocsárral is rendelkezik. Földterületeit eddig inkább bérbe adta, most azonban úgy tűnik, saját maga is foglalkozik velük.

A hír igaz! De csak félig 

– válaszolta a képviselő a portál megkeresésére.

Tényleg regisztrált őstermelő lettem, és ezzel visszatértem oda, ahonnan a családom hét nemzedékkel ezelőtt elindult: az eke szarvához. Aki generációk óta itt él, az ezt a dolgot magyarázat nélkül is megérti, aki meg városi, az még magyarázattal se. Mindenesetre aki abban bízott, hogy ezzel megszabadult tőlem a politikában, az korán örült. A két hivatás ugyanis nem zárja ki egymást, sőt! Szerintem más politikusnak se ártana, ha időnként a földön vagy legalább terepen dolgozna

– fogalmazott.

Hozzátette, eddig kiadott földterületein ezentúl maga szeretne gazdálkodni, elsősorban szántóföldi növénytermesztésben gondolkodik, de tervei között szerepel az állattenyésztés is.