Jobbik a Fidesz kilépéséről: "Az Európai Néppárt megszabadult Európa spionjaitól"

Jobbik a Fidesz kilépéséről: "Az Európai Néppárt megszabadult Európa spionjaitól"

Orbánék ma távoztak Európa legnagyobb pártcsaládjából, de ne legyen senkinek illúziója: ma a Néppártot, holnap az Európai Uniót akarja otthagyni - reagált a Jobbik a Fidesz néppárti búcsújára.

Mint írták, az, hogy ma kilépett a Fidesz az Európai Néppártból vagy elébe ment egy kínos kirúgásnak ebből a szempontból részletkérdés.

"Orbánékat már korábban beárazták, hónapok óta fel vannak függesztve, a zsarolgató zseb-Putyint évek óta nem veszik komolyan – csak éppen a nyílt konfliktust nem kívánták vele szemben felvállalni. Eddig"

- hangsúlyozták.

A Jobbik szerint a napnál is világosabb: az európai uniós támogatásokat nagyüzemben lenyúló, közben Brüsszel ellen kampányoló, Magyarországot maffiamódszerekkel fogságban tartó Orbánéknak semmi keresnivalójuk nem volt egy demokratikus pártokat tömörítő politikai közösségben.

"A keleti diktatúrák falova ma egyedül maradt – elengedték a kezét. Orbánék együtt csúsztak le Szájer Józseffel az ereszcsatornán és vesszőfutásukra ma végre pont került. Országérdek-érvényesítő képességük ezután leginkább a nullához konvergál majd"

- írták. 

Gyöngyösi: Orbán újabb lépést tett afelé, hogy kiléptesse Magyarországot az EU-ból

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, a Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció szerdai ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását -jelentette be szerdán Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője MTI-hez eljuttatott közleményükben.

A párt ugyanakkor arra figyelmeztetett, a sértődött Orbán persze itt nem fog megállni:

ma csak a Néppártot hagyta el a Fidesz, de holnap már az Uniót akarja, és ebbe a sötét, mély kútba minden magyar állampolgárt be akar rántani magával.