Kásler Miklós szerint nem ingott meg hazánk ellátórendszere

Kásler Miklós szerint nem ingott meg hazánk ellátórendszere

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere szerdán közzétett Facebook-videójában számolt be arról, miszerint hazánkban elérte a 2,5 milliót a beoltott emberek száma.

Mint fogalmazott, büszke kollégáira, a magyar egészségügyben dolgozókra, akik minden körülmények között helytálltak.

Eddig soha nem tapasztalt terhelés mellett nem ingott meg hazánk ellátórendszere, hovatovább ilyen megfeszített munka mellett is sikerült az oltási programot rendben, ütemterv szerint végrehajtani

– jelentette ki.

A miniszter úgy fogalmazott, az utóbbi hónapokban "ismét testet öltött a jóakaratú emberek között a nemzeti egység, honfitársaink életének védelme".

Rezidensekkel próbálja életben tartani az egészségügyet a kormány

A rezidensek átirányításával is segíti a kormány a kórházi betegek ellátását - közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság szombaton az MTI-vel. A közleményben kiemelték: a koronavírus-járvány harmadik hullámával egyre több a kórházi ellátást igénylő beteg és egyre nagyobb a terhelés a kórházakon. A betegellátás és az oltási program biztosítása érdekében a kormány kibővíti a rezidensek veszélyhelyzetben történő részvételét is.

Végezetül meggyőződésének adott hangot, mely szerint ez a küzdelem és helytállás a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb sikere. Ennek érdekében pedig arra kért mindenkit, jelentkezzen s éljen az oltás lehetőségével.