Mától ismét lehet Pfizer-vakcinát foglalni 144 ezer regisztráltnak

Mától ismét lehet Pfizer-vakcinát foglalni 144 ezer regisztráltnak

Újra lehet a mai naptól online foglalni Pfizer-vakcinát 144 ezer március elejéig regisztráltnak, azonban csak azok számára, akiket erről SMS-ben értesítenek - írja a kormányzati tájékoztató portál.

Tehát az érintettek számára a keddi Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható a május 14. és május 18. közötti napokra. Az ebből a körből kimaradóknak továbbra is a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik oltóanyagok állnak rendelkezésre. 

Emlékezetes, amikor április végén Orbán Viktor bejelentette, hogy hetekig csupán egy nap erejéig nyílik lehetőség Pfizerre időpontot foglalni, összeomlott a rendszer, és az oltakozni vágyók hosszú sorkban rohamozták meg országszerte az oltópontokat.

Óriási sorokban várnak a Pfizerre több kórházi oltópont előtt

Kígyózó, hosszú sorok alakultak ki több budapesti kórház előtt is, miután Orbán Viktor a rádióban bejelentette, hogy egy napig, azaz pénteken a Pfizer vakcinájára is lehet időpontot foglalni - írja az Index. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinika Korányi Sándor utcai épületénél sorba álló munkatársuk egy ott lévő katonától tudta meg, hogy szerinte lesz elég oltóanyag, így mindenki maradjon nyugodtan.

Közlésük szerint várhatóan a közeljövőben is lesz online is foglalható Pfizer-oltás, a beérkező vakcinaszállítmányok és az abból első körös oltásra kiosztható oltóanyagoktól függően.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy csak azokat fogják fogadni a kórházi oltópontok, akik az időpontfoglalásról visszaigazolást tudnak felmutatni. Továbbá leszögezik, a kórházi oltópontokra nem fogják beengedni és nem fogják beoltani azokat, akik jogosulatlanul és időpontfoglalás nélkül jelennek meg.

A regisztrált 16-18 év köztiek oltása is a mai nappal kezdődött meg Pfizerrel.