Most már tényleg elérhető a védettséget igazoló applikáció

Most már tényleg elérhető a védettséget igazoló applikáció

Péntektől már ingyen le lehet tölteni azt a jelenleg tesztüzemmódban működő mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra - olvasható a kormányzati koronavírus-tájékoztató oldalon.

A portálon megosztották az alkalmazás letöltésének linkjeit, valamint a használatát lépésenként írásban és videókkal is ismertették.

Mint írják: a Google Play áruházban EESZT alkalmazás nevű, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind az oltottak, mind a sok embert fogadó szolgáltatók (pl. mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport és egyéb rendezvények szervezőinek, vagy akár éttermek) dolgát. Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató mostantól - a védettségi igazolvány felmutatása helyett - akár QR-kód leolvasóval is ellenőrizheti, hogy a látogató oltott-e vagy sem.

Az EESZT lakossági alkalmazás segítségével igazolható a COVID-19 betegség elleni védőoltások megléte: 

EESZT lakossági alkalmazás

Az EESZT mobilalkalmazás segítségével igazolható a COVID-19 betegség elleni védőoltások megléte. Az applikáció az érintett azonosítását követően - az EESZT-b...

 

Az EESZT Covid Control applikáció segítségével ellenőrizhető az oltás ténye, a COVID-19 betegség elleni védőoltások megléte:

EESZT Covid Control applikáció

Az EESZT Covid Control applikáció segítségével ellenőrizhető az oltás ténye, a COVID-19 betegség elleni védőoltások megléte.

Az alkalmazás Androidos és iOS-es mobiltelefonokra is letölthető, és az a szolgáltatóknak és az oltottaknak is ingyenes.

Az alkalmazás az első védőoltás rögzítése után gyakorlatilag azonnal képes igazolni az oltás tényét, mert közvetlenül össze van kötve az oltóorvosok által használt informatikai rendszerrel (EESZT). Az alkalmazás így egyértelműen jelzi az oltás hiányát is. A mobilalkalmazás tehát az oltás tényét igazolja, a vírusfertőzésen való átesettséget nem igazolja, azt továbbra is csak a védettségi igazolvány igazolja - tették hozzá.

Emlékezetes, az applikáció már csütörtök óta letölthető, azonban olvasói jelzések alapján ezidáig nem működött kellőképpen.