Jakab: Most már tudjuk, mennyit ér az a szó, hogy ficsúr, ha fideszesre mondják. Közel 10 milliót

jakab péter
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés idei első ülésén 2021. február 15-én
MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán írt arról kedden, hogy miközben ő nem mondhatja ki azokat a szavakat a Parlamentben, mint bűnöző, elvtárs, vagy hogy ficsúr, addig a fideszesek szájából a fentiekhez hasonló szavak hangzottak el. Érdekes módon Kövér László házelnök egyszer sem vonta meg párttársaitól a szót.

Kövér levelére pedig nem kellett sokat várnia Jakabnak, melyből kiderült,

mennyit ér az a szó, hogy ficsúr, ha fideszesre mondják: közel 10 milliót.

Jakab Péter közösségi média oldalán számolt be ugyanis arról, hogy hétfőn napirend előtt nevezte ficsúrnak azokat a fideszes képviselőket a Parlamentben, akik

közpénzből, a ti pénzetekből rázzák a rongyot. Igen, Kövér Lászlót is így neveztem, miután 135 millióért vett a ti pénzetekből 8 szőnyeget a Parlamentbe a válság alatt. 9,6 millió forint büntetést kaptam érte. Egy szóért. Nem azt mondtam, hogy csicskák, nem azt, hogy moslékok, nem azt, hogy büdös bunkók, nem azt, hogy hazaárulók. Ezeket ők mondták. Ingyen. A ficsúr szót én mondtam. És igazat mondtam.

– írja bejegyzésében, hozzátéve, ma 10 milliót ér az igaz szó, s felidézi, a fideszes Kaleta-féle pedofília mindössze fél milliót.

A szólás szabadsága, a vélemény szabadsága ma 20-szor súlyosabb bűn a Fidesz szemében, mint a gyermekpornográfia. Itt tartunk ma, az úgynevezett rendszerváltás után 32 évvel. Ezért is kell jövőre elsöpörni Európa szégyeneit. El is fogjuk. Soha nem fogok elhallgatni, akkor sem, ha büntetésből a házamat viszitek! A hazámat akkor sem adom!

– zárja szavait Jakab Péter.