Továbbra sincs érdemi válasz a tapolcai kórház újranyitásáról

Továbbra sincs érdemi válasz a tapolcai kórház újranyitásáról

Rig Lajos az azonnali kérdések és válaszok órájában a tapolcai kórház további sorsáról kérdezte Rétvári Bence államtitkárt. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint, ha Orbán Viktor bejelentései alapján enyhítenek a korlátozásokon, akkor arra kíváncsi, hogy a tapolcai kórház működésében, illetve az ország többi egészségügyi intézményében mikor állhat vissza a rendes betegellátás?

Rétvári Bence válaszában államtitkár azzal kezdte, hogy a járvány szinte minden kórházat érintett. Azt hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány ellenére Magyarországon mindenki megkapta a rendes kórházi kórházi ellátást. Ezután viszont már csak a politikai válasz érkezett. 

Ahhoz, hogy visszaálljon a rendes betegellátás, akkor nem támadni kell az oltásokat, hanem segíteni abban, hogy minél többen beoltassák magukat

- jelentette ki Rétvári Bence az Emmi parlamenti államtitkára.

Sajnálom, de egy mondattal nem sikerült válaszolnia a kérdésemre

- reagált Rig Lajos.

A Jobbik országgyűlési képviselője megismételte, hogy miért nem indulhatott el a kórházi betegellátás? Azért mert nincs elég orvos, vagy más a tervük a tapolcai kórházzal?

Már több ágy áll rendelkezésre a kórházakban mint korábban, de bízunk abban, hogy hamarosan minden téren a korábbi rendszer szerint működhetnek a kórházak

- mondta Rétvári Bence, aki az orvoshiány kérdését politikai véleményekkel magyarázta.

Lapunk múlt héten számolt be arról, hogy nem lesz aktív ellátás a tapolcai Deák Jenő kórházban.