A Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es számú választókerületében Hegedűs Andreát támogatja

A Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es számú választókerületében Hegedűs Andreát támogatja

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es számú választókörzetében a Jobbik Hegedűs Andreát, a DK jelöltjét támogatja az ellenzéki előválasztáson – jelentette be Jakab Péter a Facebook-oldalán.

A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje posztjában emlékeztetett, hogy az elmúlt napokban az ország számtalan pontján nevezte meg azokat a képviselőjelölteket, akiket támogat az előválasztáson, mert alkalmasnak tartja őket a Fidesz legyőzésére és a választók képviseletére.

Ugyanakkor azt a kérdést is meg kell válaszolnom, ki képviseljen engem. Ki legyen az ellenzék közös jelöltje abban a választókörzetben, ahol élek, Miskolcon, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es számú választókörzetében?

– teszi fel a kérdést a pártelnök, aki bár saját elmondása szerint szívesen látott volna jobbikos jelöltet itt is, de a másik miskolci körzetben Szilágyi Szabolcs áll majd rajthoz jobbikos színekben. Ezt illetően kiemelte:

Aki ismer, tudja, hogy az összefogás híve vagyok, ami azt jelenti, egy párt sem akarhatja magának mindkét miskolci körzetet. A Jobbik sem.

Érvelését folytatva Jakab Péter hozzátette:

Miskolc sokszínű. Sokan jobboldalinak vallják magukat, mások baloldalinak. Ezért úgy helyes, ha a városnak lesz egy jobboldali és egy baloldali képviselője.

Jakab szerint a pártérdeket felül kell, hogy írja Miskolc érdeke. 

Miután az avasi, Borsod 1-es választókörzetben Szilágyi Szabolcs jobbikos képviselőtársamat támogatom az előválasztáson, a másik körzetben, ahol magam is élek, az összefogás jegyében egy baloldali politikus mellett tettem le a voksomat. Egy olyan politikus mellett, akit a 2019-es önkormányzati választások során ismertem meg, és aki azóta önkormányzati képviselőként is bizonyította, számíthatnak rá a miskolciak 

– indokolta meg az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki azt is megvilágította, hogy Hegedűs Andrea sokban hasonlít rá: 

Pedagógus, mint én, harcos, mint én, kitartó, mint én 

– összegezte Jakab Péter, s egyúttal leszögezte, szeretné, ha ő lenne a képviselője. Úgy véli, Miskolcnak szüksége van női politikusra is, aki nem fideszes.