A DK-s Berecz Mátyást támogatja Egerben a Jobbik

A DK-s Berecz Mátyást támogatja Egerben a Jobbik

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje Facebook oldalán jelentette be, hogy pártja Egerben a DK jelöltjét, Berecz Mátyást támogatja az előválasztáson.

Élhető országot akarunk polgári értékrenddel, jogállamisággal, tisztességes közélettel, önkormányzatisággal, korszerűbb egészségüggyel és oktatással – ebben messzemenően egyetértünk a DK egri jelöltjével. Abban is, hogy országos szintű változásokra van szükség, hogy ismét visszataláljunk a demokratikus értékekhez, a normalitáshoz, és nem mellesleg végre ne a fideszes Döbrögik tollasodjanak, hanem éljenek jól a magyarok!

- írja posztjában Jakab.

Úgy véli, "Berecz Mátyás azt képviseli, amit mi: a szabadabb közéletet, az igazságosabb választási rendszert, független egyetemeket, önkormányzatokat és igazságszolgáltatást tűzte a zászlajára. Valóban: 2022 után rengeteg megoldandó feladat vár majd az új kormányra."

"Amit pedig ígértünk, végig kell vinnünk: egyetlen fideszes gazemberség sem maradhat következmények nélkül! Ebben számítunk a DK jelöltjére is"

- fogalmaz bejegyzésében a magyar néppárt vezetője.

"Sok a megoldandó feladat az egri választókerületben is. Éppen ezért nem mindegy, ki képviseli majd az embereket 2022 után. Berecz Mátyás komoly esélyekkel indul az előválasztáson, így most őt kell támogatnunk. Az én bizalmamat elnyerte, hajrá Mátyás!" - tette hozzá.