Kiszállt a NAV Simonkáék központjához

Kiszállt a NAV Simonkáék központjához

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai június 1-jén összehangolt intézkedés keretében a Békés megyei Medgyesbodzáson jártak, ahol legalább két helyszínen végeztek helyszíni ellenőrzéseket a Belügyminisztérium korábbi Pilot-programjával összefüggésben – írja a Magyar Narancs. Az ügyről a hatóság részelteket adótitok miatt nem árulhatott el, de közismert, Medgyesbodzás a Fidesz Békés megyei, korrupciós ügyekkel meggyanúsított képviselőjének, Simonka György választókörének emblematikus helyszíne.

A lap úgy tudja, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai sertésólakra, fólia alatt termesztett növényekre és a program egyéb helyi megvalósulására voltak kíváncsiak.

A Pilot-program nem volt hatékony, így annak kiemelt támogatása nem folytatódott. Ám a dél-békési Pilot-program tanácsadója a Public Sector Kft. képviseltében az a B. Szilvia volt, aki nem csupán feltűnt Mengyi Roland bukott fideszes politikus mellett, hanem a volt parlamenti képviselőhöz hasonlóan őt is letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság.

A gyanú szerint a súlyosan veszteséges projekt ellenére az ötletgazda Simonka Györgyhöz köthető cégeknek és személyeknek jókora hasznuk lett. Alapos a gyanú, hogy túlárazások és visszaosztások is történhettek a bukott program megvalósításakor.

Simonka Györgyöt gyanúsítottként hallgatták ki egy tanú megvesztegetése miatt

Mint korábban megírtuk, Polt Péter indítványa után februárban az Országgyűlés 174 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett felfüggesztette a dél-békési fideszes képviselő, Simonka György mentelmi jogát. Hétfőn döntött az Országgyűlés a dél-békési fideszes képviselő, Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről. Ennek eredményeképp 174 igennel, 1 nemmel és 1 tartózkodással Simonka mentelmi jogát felfüggesztették.