Mészáros Lőrinc: Aki azt állítja, hogy mi mindent viszünk, az nem mond igazat

Mészáros Lőrinc: Aki azt állítja, hogy mi mindent viszünk, az nem mond igazat

Az egy balliberális tévhit, hogy a munkákat odaadják a vállalkozóknak. A munkáink döntő többségéhez nyílt eljárásokkal jutunk, ahol a legkedvezőbb ajánlat győz

- állította Mészáros Lőrinc, az Indexnek adott interjúban.

A felcsúti gázszerelőből az ország leggazdagabb emberévé avanzsált Mészáros szerint tehát a tiszta és részrehajlástól mentes döntések sorozata nyomán nyerte el a legzsírosabb tendereket szinte minden ágazatban. Ennek során vezetheti 500 milliárd forintra becsült vagyonával a 100 leggazdagabb magyar rangsorát. Azt azért hangsúlyozta, hogy a Mészáros-birodalom csak a közbeszerzések kevesebb mint 10 százalékát nyerte el, illetve másokkal társulva szerepeltek sikeresen.

Aki tehát azt állítja, hogy mi mindent viszünk, az nem mond igazat

- jelentette ki Mészáros Lőrinc.

Orbán Viktor szomszédja szólt a Hunguest Hotelsnek nyújtott 17,7 milliárd forintos állami támogatásról is, amit szállodafelújításokra fordíthat a cégcsoport. Arra a kérdésre, hogy miért nem a turizmusban dolgozó kisvállalkozások kapták ezt a pénzt Mészáros Lőrinc arra hivatkozott, hogy a szállodalánc 14 szállodáját érintő, Magyarország eddigi legnagyobb szállodarekonstrukciója elodázhatatlanná vált. A projekt összköltsége több mint 50 milliárd forint, ennek egyharmada állami támogatás, a kétharmadát a költségeknek saját forrásból biztosította a Mészáros-birodalmat koordináló tulajdonos Opus Global Nyrt. Míg a koronavírus-járvány miatt a turizmus legtöbb szereplője a csőd szélére került, a Mészáros-cégcsoport szállodai ágazata regionális terjeszkedésre készül.

A szállodaiparban már van külföldi jelenlétünk Ausztriában és Montenegróban, Horvátországban pedig most építünk egy 200 szobás szállodát. Szívesen terjeszkedünk az építőiparban, szeretnénk a környező országokban erőteljesebben jelen lenni, Horvátországban, Szlovákiában és Romániában komoly terveink vannak. De nem csak a régióban gondolkodunk, mivel most vásárolunk Líbiában két erőmű-karbantartó vállalatot

- tette hozzá Mészáros.

Ezt követően reagált az ellenzék és a sajtó, illetve Fekete-Győr András korábbi kijelentésére, amely során komoly vádakkal illette a nagyvállalkozót és kilátásba helyezte az úgynevezett felcsúti pert. 

A Momentum miniszterelnök-jelöltjének súlyos kijelentéseivel a magyar történelem sötét korszaka sejlik fel, amikor megtorlást helyezett kilátásba. Természetesen tisztában vagyok az engem ért támadások valódi céljával, csak itt szeretném felhívni a figyelmet, hogy az ilyen típusú fenyegetésekkel azt a közösséget is támadják, amelyet mi úgy hívunk, Mészáros Csoport

- hangzott el a szintén fenyegetéshez hasonlítható kijelentés Mészáros Lőrinctől.

Ezután értetlenkedett egy sort, majd arra jutott, egyes politikai szereplőket zavarja az ő rapid meggazdagodása, de már hozzászokott ahhoz, hogy szerinte rajta keresztül becsmérlik a Fideszt és Orbán Viktort.

Az Index interjúja az MKB-székházban készült, ahol Mészáros irodájában értékes festmények adták a beszélgetés hátterét. Mészáros elmondta, ezeket képeket még a bank korábbi vezetése vásárolta, de a májusban ötmilliárd forintért - azaz közel 14 millió euróért megvett Kogart Házat a továbbiakban is kiállítóteremként működtné. Ennek érdekében értékes műalkotások, többek között Munkácsy-képek megvásárlásáról tárgyal.

Több mint 60 képről van szó, de nem szeretnénk, ha a Kogart Ház kizárólagosan Munkácsy-gyűjteménynek adna helyet. Sok kiváló magyar festményünk van, nem szeretnénk ezektől megfosztani a nagyközönséget. Ugyanakkor szívesen adnánk helyet egy állandó Munkácsy-kiállításnak

- mondta Mészáros.

A felcsúti Puskás Akadémia tulajdonosa természetesen boldog, hogy ismét a dobogón végzett a csapat. Arra azonban már nem tért ki, hogy az állandó keret több mint felét idegenlégiósok teszik ki. Szólt három gyermekének a szerepéről és úgy fogalmazott, bármi történne, akkor is nyugodt lenne, mert a gyermekei a nagylánya vezetésével hatékonyan elirányítják a vállalatcsoportot.

Az Index rátért még a bulvárt érintő kérdésekre is. Megtudtuk még, hogy a válása során mindenben megegyezett az immáron már csak ex-feleségével, aki így talán a leggazdagabb nő lett az országban. Kiderült, hogy boldogan él Várkonyi Andreával és hamarosan esküvő is lesz, de részletekről nem beszélt.