A Karácsony Gergely vezette főváros újabb milliárdos szerződést kötött az egyik Mészáros-érdekeltséggel

A Karácsony Gergely vezette főváros újabb milliárdos szerződést kötött az egyik Mészáros-érdekeltséggel

Díjengedményt ígér, így a korábbi tagadás ellenére mégis Mészáros Lőrinc alkuszcégén keresztül bonyolítanák le a BKV milliárdos biztosítás-beszerzését - írta a Népszava, ugyanis kiderült a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft-vel kötnek szerződést. 

A lap egyébként arról is ír, hogy a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló BKV menedzsmentje az igazgatósági ülésen azzal érvelt a NER tagjaként működő alkusz bevonása mellett, hogy a biztosítási piac saját szabályrendszer szerint működik, így a cégvezetés hiába kezdeményezett „felsővezetői egyeztetéseket több biztosító társaságnál”, azok csak a jelenlegi kondícióknál kedvezőtlenebb feltételekkel vállalták volna 2022-re a vagyon- és felelősségbiztosítást. 

Az üzlet háttere mögött az áll, hogy a Hungarikum a jelenlegi szerződéses árnál is olcsóbb díjak „elérését irányozza elő” a jelenlegi biztosítási feltételek mellett. Igaz, garanciát azért nem vállalt erre, ahogy ezt az igazgatóság tagjai szóvá is tették. A BKV vezetése ennek ellenére úgy vélte, hogy nélkülük nem tudnak kedvező tartalmú és díjazású szerződést tető alá hozni, mivel a közlekedési cég nem túl kívánatos szerződéses partner. Bár a teljes biztosítási díj 2019-ben 458 millió forint, tavaly októberig 381 millió volt - értesült a Népszava. 

Ahogy arra a lap is emlékeztet, a felcsúti székhelyű Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. fő tulajdonosa továbbra is a Keszthelyi Erik alapította Keszthelyi Holding, a cégbe 2018-ban beszállt Mészáros Lőrinc a kisebbségi pakettet birtokolja. 

Emlékezetes, a most Mészáros-adóval kampányoló Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat korábban is kötött már milliárdos szerződést egy Mészáros Lőrinc-érdekeltséggel a BKK-n keresztül, ugyanis az A-Híd Zrt. újíthatja fel nettó 18,8 milliárd forintért a Lánchidat, amely cég Mészáros Lőrinc és Szijj László cégeivel konzorciumban számos jelentős út- és hídépítési munkára kapta megbízást az elmúlt években az Orbán-kormánytól.

Karácsony Gergely még tavaly nyáron is úgy nyilatkozott, hogy Mészáros Lőrincet megkerülhetetlennek tartja.