Sokatmondó: Olaszországban sétányt neveztek el a tavaly elhunyt Benedek Tiborról

Sokatmondó: Olaszországban sétányt neveztek el a tavaly elhunyt Benedek Tiborról

Sétányt neveztek el Benedek Tiborról az olaszországi Reccóban – írja a magyar férfi vízilabda-válogatott Facebook-oldalán.

Mint írják, az egy éve elhunyt sportoló szorosan kötődött a Pro Recco csapatához, csapatkapitányként vezette sokszor sikerre az olasz csapatot, ahogy a magyar válogatottat is.

A Recco vízilabdacsapat oldalán felejthetetlen bajnoknak nevezték Benedeket, akit 2020-ban a XXI. század legjobb vízilabdázójának választottak.

Az ünnepségen sok protokollvendég mellett jelen volt Epres Panni, Benedek Tibor özvegye.

Elmondhatjuk, hogy Tibor halála után előbb neveztek el róla közterületet Olaszországban, mint nálunk

– zárult a bejegyzés.

Mint megírtuk, Benedek Tibor tavaly június 18-án súlyos betegség után hunyt el. Nem sokkal halála után már olyan civil és helyi kezdeményezések is napvilágot láttak, hogy a vizes vb-re épült Duna Aréna, valamint újpesti közterület viselje az olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólós nevét.

Margitszigeti sétányt neveznének el Benedek Tiborról

A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától nem messze egy sétány kapná a nemrég elhunyt világhírű magyar vízilabdázó, Benedek Tibor nevét. Az erről szóló indítványt Karácsony Gergely főpolgármester terjesztette a Fővárosi Közgyűlés elé, amiről a városvezető a Facebookon számot be. Mint Karácsony írja, Tibor életszemléletéből, kitartásából, megérdemelt sikereiből talán a következő generációk is tanulhatnak.