Egyszerre volt jelen két vírusvariáns is egy 90 éves belga nő szervezetében

Egyszerre volt jelen két vírusvariáns is egy 90 éves belga nő szervezetében

Kutatók vizsgálata szerint a koronavírus alfa és béta variánsa egyszerre fertőzött meg egy 90 éves belga nőt, aki a betegség következtében elhunyt - számol be az AFP alapján a 444.

Az idős nő nem volt beoltva, s még márciusban került be az Aalst városában található kórházba, amikor is pozitív lett a tesztje. Eleinte még jó oxigénszintet mértek nála, de aztán villámgyorsan romlani kezdett az állapota, és öt nappal később meghalt.

Anne Vankeerberghen molekuláris biológus úgy véli, mivel abban az időszakban mindkét variáns terjedt Belgiumban, azt feltételezik, hogy két külön ember fertőzte meg a nőt, akinek a szervezetében így egymástól függetlenül jelent meg a két törzs. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy sajnos azt nem lehetett kideríteni, hogy hogyan fertőződött meg, így nem lehet pontosan rekonstruálni a történteket.

A biológus arról is szólt, hogy egyelőre nem tudni orvosi szaklapban publikált kétfertőzéses esetről, de szerinte a feltételezéseknél gyakoribbak lehetnek ezek. Így személy szerint azt szeretné, ha ez ehhez hasonló eseteket az egészségügyi hatóságok tudatosabban vizsgálnák.