Annyira sokan vásárolnak az Ikeában, hogy kénytelenek szűkíteni a kínálatukon az akadozó globális logisztikai ellátás miatt

Annyira sokan vásárolnak az Ikeában, hogy kénytelenek szűkíteni a kínálatukon az akadozó globális logisztikai ellátás miatt

A globális bútoróriás kénytelen egyes termékeit kivezetni a piacról, mert annyira nagy a kereslet a termékeik iránt, hogy az már a hatékony logisztikai ellátást veszélyezteti - olvasható a G7 cikkében.

A gazdasági portál a Wirtschaft Woche üzleti hetilap információi alapján arról számolt be, hogy az Ikea idén 10 százalékkal több nemzetközi szállítási kapacitást kötött le, ugyanakkor ez sem elég: annyira sok a rendelésük ugyanis, hogy - a folyamatosan akadozó globális logisztikai ellátás miatt - nem tudja ezt megfelelő minőségben kielégíteni, így több országban nem tudják az ígért határidőre leszállítani a termékeket, emiatt pedig nőtt a vásárlói panaszok száma is.

A cikk szerint különösen azoknak a termékeknek az utánpótlása jelentett problémát, melyeket a Távol-Keleten gyártanak, és a gyártást nem tudják Európába áthelyezni. A német lapinformációk szerint ez a termékek 30 százalékát érintik.

Mint kiemelték,

2022-től az Ikea inkább csökkenteni fogja a kínálatát.

Azt nem tudni, hogy melyik termékek nem lesznek jövőre megvásárolhatóak, de a lap információi szerint Európában 5 százalékos lesz a visszavágás, ami azt jelenti, hogy az átlagos 12 ezer darabos kínálatból 600 termék tűnhet majd el.