Annyira sokan vásárolnak az Ikeában, hogy kénytelenek szűkíteni a kínálatukon az akadozó globális logisztikai ellátás miatt

ikea
Zászlók lobognak az IKEA könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott, multinacionális kiskereskedelmi üzlethálózat fővárosi Örs vezér téri áruháza előtt. Az IKEA nevet az alapítója adta, a nevének és lakóhelyének kezdőbetűiből: Ingvar Kamprad, E
Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

A globális bútoróriás kénytelen egyes termékeit kivezetni a piacról, mert annyira nagy a kereslet a termékeik iránt, hogy az már a hatékony logisztikai ellátást veszélyezteti - olvasható a G7 cikkében.

A gazdasági portál a Wirtschaft Woche üzleti hetilap információi alapján arról számolt be, hogy az Ikea idén 10 százalékkal több nemzetközi szállítási kapacitást kötött le, ugyanakkor ez sem elég: annyira sok a rendelésük ugyanis, hogy - a folyamatosan akadozó globális logisztikai ellátás miatt - nem tudja ezt megfelelő minőségben kielégíteni, így több országban nem tudják az ígért határidőre leszállítani a termékeket, emiatt pedig nőtt a vásárlói panaszok száma is.

A cikk szerint különösen azoknak a termékeknek az utánpótlása jelentett problémát, melyeket a Távol-Keleten gyártanak, és a gyártást nem tudják Európába áthelyezni. A német lapinformációk szerint ez a termékek 30 százalékát érintik.

Mint kiemelték,

2022-től az Ikea inkább csökkenteni fogja a kínálatát.

Azt nem tudni, hogy melyik termékek nem lesznek jövőre megvásárolhatóak, de a lap információi szerint Európában 5 százalékos lesz a visszavágás, ami azt jelenti, hogy az átlagos 12 ezer darabos kínálatból 600 termék tűnhet majd el.