Amerikai szállítógépre kapaszkodva (!) próbálnak menekülni az afgánok Kabulból (18+)

Amerikai szállítógépre kapaszkodva (!) próbálnak menekülni az afgánok Kabulból (18+)

Megrázó felvételek keringenek a közösségi médiában a kabuli reptéren uralkodó kaotikus állapotokról.

Egy amerikai C-17-es szállítógép felszállásáról készült felvétel tanúsága szerint az induló gépre több ember is megpróbált felkapaszkodni, hogy meneküljön a tálibok kezére került országból.

A futómű feletti részen többen is tartózkodnak.

A tragédia ezt követően következett be, mikor a felszállt szállítógép – vélhetően – elkezdte becsukni a futóművek kamráinak zárólemezét, melyen a menekülők utazni próbáltak. A felvételeken pedig a repülőgépről leeső emberek láthatók.

Ugyanez egy másik szögből.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Ahogy arról reggel beszámoltunk, a kabuli nemzetközi repülőtéren elszabadultak az indulatok, afgánok százai próbálnak menekülni az országból, a káoszt pedig az amerikai hadsereg figyelmeztető lövésekkel próbálta megfékezni, a jelek szerint sikertelenül.

Káosz a kabuli reptéren, az amerikai katonák a levegőbe lőttek

Több száz, Afganisztánból menekülni akaró civil hatolt be a kabuli nemzetközi repülőtérre, az ott lévő amerikai csapatok a levegőbe lőttek a tömeg oszlatására - közölte a Reuters hírügynökséggel hétfőn egy neve elhallgatását kérő amerikai tisztségviselő. A tájékoztatás szerint a katonák azért használtak fegyvert, hogy úrrá legyenek a kifutón kialakult káoszon, az emberek ugyanis egy amerikai katonai repülőgépre szerettek volna feljutni.