Lassan fél éve nincs onkológiája a Péterfy Kórháznak

Lassan fél éve nincs onkológiája a Péterfy Kórháznak

Felújítási munkálatok miatt március óta nincs onkológiai ellátás a Péterfy Kórházban, a betegeiket a Szent Lászlóban látják el - írja a 444.hu.

A felújítások még tavaly októberben kezdődtek meg, akkor még az onkológiai osztály a fül-orr-gégészettel kényszerült összeköltözni, majd amikor ott is megkezdődtek a felújítások, az intézmény vezetése úgy döntött, a Péterfy Onkológia betegeit a Dél-Pesti Centrumkórház - Szent László Kórház onkológiai osztálya, azaz az ott dolgozó orvosok látják majd el.

A lap értesülései szerint ez minőségi romlással bár nem jár a betegellátásban, olyan szempontból problémát okoz, hogy a betegek általában kötődnek, ragaszkodnak az orvosaikhoz, akik kezelni kezdik őket, és pszichésen nagyon meg tudja viselni őket, ha ebben a viszonyban változás áll be.

A legrosszabb esetben mindez akár azt is eredményezheti, hogy a beteg a kezelés leállítása mellett dönt. Úgy értesültünk, ez a Péterfy átirányított onkológiai betegei körében is megesett.

- írja a cikk. A helyzet az intézmény dolgozóit is próbára teszi. Az osztály orvosai most a belgyógyászaton dolgoznak, de a körülményeknek köszönhetően fennáll a veszélye annak, hogy nem bírják tovább és inkább felmondanak.

A felújításokkal kapcsolatban a 444 több kérdést is intézett a kórház vezetéséhez, végül egy szerdai közleményben tudatták, hogy a felújítások régóta esedékesek voltak, "az intézmény onkológiai feladatait ideiglenesen a Dél-Pesti Centrumkórház Szent László kórházi telephelyének Onkológia Osztálya vette át. A feladatokat átvállaló Dél-Pesti Centrumkórházban az ellátás zavartalanul, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által engedélyezve biztosított, és a betegek a legmagasabb színvonalú ellátásban részesülnek".