Íme Jakab Péter családtámogatási programjának részletei

Íme Jakab Péter családtámogatási programjának részletei

A Jobbik elnöke, miniszterlenök-jelöltje, Jakab Péter péntek reggel Facebook-oldalán ismertette a családtámogatás kapcsán megfogalmazott programponttjait, mellyel bővítenék a gyermekesek lehetőségeit. Eszerint

  • a jól működő családtámogatási programok megmaradnak!
  • A családi pótlék összegét megduplázzák, családi kártya bevezetésével garantálva azt, hogy abból a gyermekneveléshez szükséges termékeket, alapvető élelmiszereket és lakhatási költségeket lehessen finanszírozni.
  • Támogatják a sokgyermekes családokat, de támogatni kell már az első gyermek megszületését is.
  •  Emelni kell a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást.
  • A gyermek születését követő második hónapig illesse meg az édesapát 15 munkanap pótszabadság.
  • A családok lakhatási válságának enyhítése érdekében bérlakásépítési programot indítanak. A bérlakást a piaci ár feléért, harmadáért lehet majd bérelni, 6-8 év után pedig bekerülési áron meg lehet vásárolni. A fiatalok élete ne 20 éves lakáshitellel induljon!

Jakab nemrégiben a magyar vidék aktuális problémáira reagálva is közölte programponttjait több konkrét elem felsorolásával. Ezek között szerepelt a munkahelyteremtő beruházások az elöregedő falvakba, vagy a bérfelzárkóztató program megvalósítása a leszakadó vidéki bérek felzárkóztatása érdekében. Ezekről bővebben alább írtunk:

Jakab Péter programpontokat hirdetett

Címlap Jakab Péter programpontokat hirdetett Én vagyok a garancia, hogy a vidéknek lesz hangja! - fogalmazott közösségi oldalán Jakab Péter. A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje láthatóan a magyar vidék aktuális problémáira reagálva programpontokként sorolt fel több konkrét elemet is, melyek révén megoldást kínálna ezen kérdésekre. Ott, ahol a minimálnyugdíj 13 éve 28.500 forint.