Jobbik: Kinek állt érdekében az előválasztás meghekkelése?

jobbik
Béli Balázs / Alfahír

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt”. Egy ilyen után az emberben mindig felmerül az évezredes kérdés: Cui bono? Cui prodest? - írja a Jobbik sajtóközleményében.

Vagyis kinek jó? Kinek használ? Vajon kinek jó az, ha az ellenzéki szavazók nem tudják kiválasztani a közös miniszterelnök-jelöltet és választókerületenként azokat az ellenzéki politikusokat, akiket a legalkalmasabbnak tartanak a kormánypárti jelöltek legyőzésére. Kinek lehet jó ez? Kik röhöghetnek kajánul, telepofával a lopott közpénzből vásárolt milliárdos luxusvilláikban és dörzsölhetik a tenyerüket, hogy sikerült? - teszi fel a költői kérdést a jobboldali néppárt.

Jakab Péter: Nem hagyjuk, hogy elnémítsák a magyar embereket

Ahogy arról az Alfahíren is beszámoltunk, sikeres indulás után váratlanul leállt az előválasztás informatikai rendszere egy hackertámadás következtében, így a szavazást hétfő reggelig fel kellett függeszteni. Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje közösségi oldalán videón jelentkezett be, ahol elmondta, hogy már ő sem tudta leadni a voksát Miskolcon, ezért Budapestre ment, hogy személyesen kérjen tájékoztatást az Országos Előválasztási Bizottságtól.

A tömeges terhelés mögött nyilvánvalóan olyan valakik állnak, akik számára fontos volt, hogy a demokratikus ellenzéket megint lehessen alkalmatlanoknak nevezni és roncsderbizni.

Egyrészről rossz hír minden magyar ember számára, hogy ma meghekkelték az előválasztást, mert ez azt bizonyítja, hogy Orbán bármire képes lesz áprilisban a hatalom megtartásáért. Másrészről jó hír, hiszen ez jól mutatja, hogy félnek az ellenzéki összefogástól.

Mi pedig azt kérjük az ellenzéki választóktól és a bizonytalanoktól, hogy hétfőtől csak azért is üzenjenek az Orbán-rezsimnek, menjenek el szavazni! A néppárti Jobbik és Jakab Péter számít rátok, Ti pedig számíthattok ránk!

- zárul a közlemény.