Kitiltották Ukrajnából a KDNP képviselőjét, Nacsa Lőrincet

nacsa lőrinc, nacsa
Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, és a részére történő vagyonjuttatásról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 27-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kitiltották Ukrajnából Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselőt. A kisebbik kormánypárt frakciószóvivője szerdán elmondta, Kárpátalja több településére szeretett volna ellátogatni adományokat átadni, de a határon az ukrán hatóság közölte vele, egy korábbi döntés alapján három évre kitiltották a szomszédos országból, majd egy határozatot is kézhez kapott erről.

Az MTI szerint Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott: szomorúnak tartja, hogy az együttműködés keresése helyett ilyen eszközökhöz folyamodik Ukrajna, hiszen ez nem járul hozzá a vitás kérdések rendezéséhez.

A magyar közösség érdekében továbbra is a megegyezésben és a jószomszédi viszonyban vagyunk érdekeltek, de ehhez mindkét félre szükség van

– jelentette ki a képviselő, aki hozzátette, hogy „a jó hír, hogy a tanszereket és a többi adományt sikerült eljuttatni Kárpátaljára”.