A Jobbik bérlakásépítési programjához kért választói támogatást Demeter Márta

A Jobbik bérlakásépítési programjához kért választói támogatást Demeter Márta

A lakhatási válság sajnos meghatározza Budapest két nagyon fontos kerületének, a Ferencváros és Józsefváros lakóinak az életét. Meg kell állítani ezt a problémát

- jelentette ki a József Attila lakótelepen tartott sajtótájékoztatón Demeter Márta, aki szerint a 2022-es kormányváltás után, azonnal el kell indítani a Jobbik tervét, A Mi várunk bérlakásépítési programot.

A Jobbik által is támogatott országgyűlési képviselő-jelölt elmondta, ez éves szinten 10 ezer bérlakás felépítését jelentené.

Viszont mindenki tudja, hogy ez időt vesz igénybe, éppen ezért azonnali segítségként az itt lakók számára is lehetővé tesszük, hogy önkormányzati bérlakásban élőként, 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényeljenek, erre egy másfél milliárdos keretet fogunk biztosítani az állami kasszából

- tette hozzá Demeter Márta.

Ezt a keretösszeget az első körben a bérlakásokra költenék, de később kiterjesztenék a saját tulajdoni ingatlanok korszerűsítésére is. Emellett fontosnak nevezte Demeter Márta, hogy beszéljenek a lakáspiac albérlet árairól is.

A fiatalok is szembesülnek napi szinten, hogy a kezdő fizetésüknek a 70-80százalékát elviszi azt, hogy kifizessenek egy albérletet. Éppen ezért az albérlet árakat le kell nyomni, másik oldalon pedig a főbérlőket kompenzálni kell, ami azt jelenti, hogy jogi biztonságot nyújtanak számukra

- hívta fel a figyelmet Demeter Márta hozzá téve, a jövőre kormányzásra készülő nemzeti egységkormány segít a saját tulajdonú lakás megszerzésében is. A meglévő új támogatási formák megtartásával, de ezeket kiterjesztik.

Azért, hogy ne csak a Fidesz által alkotott családmodellben lehessen ezeket igénybe venni, hanem sokkal szélesebb rétegek számára olyanok számára, akik egyedül nevelik gyermekeiket, olyanok számára, akik esetleg még nem vállaltak gyereket, de a jövőben tervezik ezt

- hangsúlyozta Demeter Márta, kérve a választók támogatását is.

Z. Kárpát Dániel a Jobbik országgyűlési képviselője ehhez annyi tett hozzá, hogy ha valódi változást akarnak, akkor ehhez kormányváltás szükséges, ami az előválasztással kezdődik.

Kormányváltás azonban csak akkor, abban az egy esetben jöhet létre, ha sikeres előválasztáson vagyunk túl

- tette hozzá, Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Mindkét ellenzéki képviselő azt kérte a választóktól, hogy a ma 19 órakor lezáruló elválasztás első fordulójában támogassák az ellenzéket.