Érteni nem kell hozzá: a Szerencsejáték vezetője kerül az MVM élére

Érteni nem kell hozzá: a Szerencsejáték vezetője kerül az MVM élére

Kóbor György elnök-vezérigazgató távozik az MVM Csoporttól, helyére Czepek Gábor kerül a Szerencsejáték Zrt. éléről – írja a hvg.hu.

A lap rámutat, Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2021. október 1-i hatállyal nevezte ki Dr. Czepek Gábort az MVM Csoport élére, Kóbor György korábbi elnök-vezérigazgató pedig teljesen váratlanul, közös megegyezéssel távozik a cégtől.

Emlékeztetnek: Kóbor utolsó nyilvános szereplése pár nappal korábban az MVM és az orosz Gazprom közötti, hosszú távú gázszerződés aláírása volt, de adott interjút is úgy, hogy abban szó sem volt távozásról.

Azt, hogy mennyire nem szakmai, hanem politikai pozícióról van szó, mi sem mutatja jobban, mint az új vezető előélete: a lap szerint Czepek Gábor 2018 vége óta a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatóságának elnöke.

Korábban 2010-től kezdve a kormányban töltött be különféle pozíciókat, az igazságügyi tárcánál volt főosztályvezető majd helyettes államtitkár, 2014-től pedig a fejlesztési minisztériumban közigazgatási államtitkár. Végzettségét tekintve jogász.