Ellenzéki kezdeményezés: 20 ezer önkéntes szavazatszámlálót toboroznak a jövő évi választásokra

Ellenzéki kezdeményezés: 20 ezer önkéntes szavazatszámlálót toboroznak a jövő évi választásokra

Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök kedden Facebook oldalán számolt be arról, hogy 20k22 címmel kezdeményezés indult annak érdekében, hogy biztosítsák a 2022-es országgyűlési választások tisztaságát. Ennek egyik legfontosabb feltétele, hogy minden szavazókörben legyen két független szavazatszámláló.

Mint bejegyzésében írja:

"Garanciára van szükség, hogy a 2022-es választásokon a szavazatok leadása és összesítése törvényes lesz. Ehhez az ország mind a tízezer szavazókörében szükség van kettő-kettő, az ellenzéki pártok által delegált szavazatszámlálóra. Biztosítanunk kell egy alternatív szavazatszámláló rendszer működését, hogy a hatalom, ha akarná se tudja meghamisítani a választások eredményét."

Az ex-miniszterelnök a 20k22 kezdeményezéss kapcsán hangsúlyozta, ennek keretében

a hat ellenzéki párt közösen azon dolgozik, hogy 2022 tavaszán minden szavazókörben két-két képzett, határozott önkéntes biztosítsa a választás törvényes lebonyolítását. 

"Legyél Te is a hat párt közös szavazatszámlálója! Legyél Te is a húszezer bátor ember egyike! Számlálj a lakóhelyeden vagy az ország bármely pontján!" - zárul a poszt.

Az oldalt ide kattintva lehet bekövetni.