Kézilabda-Eb - Egymás után panaszkodnak a válogatottak a magyar szervezési hiányosságokra

Kézilabda-Eb - Egymás után panaszkodnak a válogatottak a magyar szervezési hiányosságokra

A francia, a szerb és az izlandi válogatott után a montenegrói nemzeti csapat is kifogásolta a magyar körülményeket a csütörtökön induló férfi kézilabda Európa-bajnokságon. 

A 24.hu vette észre, hogy a dán Tv2 már szerda este beszámolt, hogy bár elvileg minden csoportellenfelet ugyanabban a debreceni szállodában, a Hotel Lyciumban szállásoltak volna el, a montenegróiakat végül mégsem ott, hanem a várostól 30 km-re fogadták.

A hírek szerint azért, mert a csapatot annyira sújtotta a koronavírus-fertőzés, hogy a játékosoknak biztonsági okokból egyedül kell maradniuk a szobákban, erre pedig a kijelölt szálláshelyen nem volt lehetőség.

A szövetség közösségi oldalán Vasko Sevaljevic kapitány is kifakadt. Úgy véli, szégyenletes a szervezés. Elmondta, hogy teljesen felkészületlenül fogadták őket a magyar szervezők és a teszteléssel is rengeteg probléma akadt. Kiderült, hogy az érkezésük előtt egy órával derült ki, hogy egy másik szállodába viszik őket. 

Szintén a szervezés hiányosságaira panaszkodott korábban Gudmundur Gudmundsson, az izlandiak szövetségi kapitánya. Mint elmondta, 

„nincs buborék a hotelban, így ki vagyunk téve a fertőzésveszélynek. Vannak itt átlagos turisták. Így magunknak kell odafigyelni és óvatosnak lenni, ami nem egyszerű"

Hozzátette, hogy arra számított, hogy hasonló lesz, mint az egyiptomi világbajnokságon, ahol buborékban voltak és nagyon komolyan vették azt. Nem teljesen érti az okokat. De ezzel kell megbarátkozniuk.

A francia sajtó arról számolt be, hogy a francia válogatott szintén a szervezés miatt panaszkodott. A hírek szerint a játékosokat kellemetlen meglepetésként érte, hogy a szállodájukban maszk nélkül sétáló emberekkel találkoztak, a csapat pedig ugyanabban a helységben étkezett, mint a többi vendég, holott hivatalosan izolálni kellett volna őket

A német válogatott sportigazgatója a magyar körülményekkel kapcsolatban azt mondta, hogy 

örül annak, hogy egyelőre nem Magyarországon vannak a mérkőzéseik.

A magyar szervezők reagáltak

"Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt Covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban" - áll az Eb magyar szervezőinek szerdai közleményben.

"A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak" - olvasható a szervezők levelében.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}